Det är ännu inte konstaterat att det är en varg som ska ha attackerat hunden, viltvårdare är på väg till hundägaren för att undersöka. Foto: Mostphotos

Misstänkt vargattack – ska ha tagit hund

En hund ska ha blivit tagen av vad ägaren tror vara en varg under torsdagsmorgonen. Viltvårdare ska vara på väg till platsen.

  • Publicerad 10:36, 17 aug 2017

Det var vid halv sju-tiden under torsdagsmorgonen som en hund, av rasen cavalier, var ute på sin promenad med sin ägare i Ekskogen i Brottby. Hunden ska ha varit lös under promenaden och plötsligt ska då en varg ha kommit bakifrån och tagit hunden i munnen och tagit sig in i skogen, något tidningen Svensk jakt var först med att rapportera om.

Annika Hopic är granne med hundägaren var snabbt på plats när hon hörde om det inträffade.

– Hon var ju chockad men talbar, säger hon till Vallentuna Nyheter.

"Säger på att det var en varg"

Ännu är det inte konstaterat om det helt säkert rör sig om en varg, men enligt Annika Hopic är viltvårdare på väg till platsen.

– Ägaren var säker på att det var en varg och beteendet låter ju som det, men det vet vi ingenting om, säger Annika Hopic.

– Det var en annan granne som hörde ett skrik från hunden vid halv sju tiden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26