Det fordon tros ha använts som flyktbil hittades i Årsta, inte långt från brottsplatsen. Foto: Mostphotos

Misstänkta flyktbilen hittad efter mordet på Östberga torg

Den vita flyktbil som polisen efterlyst i samband med dödsskjutningen i Östberga har hittats. Nu hoppas polisen att den ska ge nya ledtrådar i mordutredningen. "Tekniker leta om de hittar någonting som kan vara användbart", säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

  • Publicerad 08:54, 17 aug 2017

Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet i Östberga i tisdags, då en 20-årig man avled efter att ha skjutits i huvudet och ytterligare en man skottskadades. Utredningen pågår nu för fullt och ett stort antal förhör har hållits.

En man död efter skottlossning i Östberga

Ett av huvudspåren har varit en vit Toyota Prius som i samband med händelsen sågs lämna platsen och polisen har även vädjat till allmänheten om hjälp.

Nu har den hittats.

– Vi hittade den i går kväll. Det var allmänhet som ringde in och påvisade var det här fordonet stod, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.

Undersöks av tekniker

Fordonet uppges ha påträffats vid Åmänningevägen i Årsta, inte långt från mordplatsen i Östberga. Den ska nu undersökas av tekniker.

– Bilen är tagen i beslag, sedan ska tekniker leta om de hittar någonting som kan vara användbart i utredningen. Det är vår förhoppning i alla fall, säger Lars Byström.

Flera skottlossningar i Stockholm i natt

Knackar dörr

Händelsen är rubricerad som mord och mordförsök och polisen fortsätter under dagen att knacka dörr i området. Vad som hittills sagts i förhör vill polisen inte gå in på. Inte heller om det finns några misstänkta.

– Jag kan säga att vi inte har gjort något genombrott i det avseendet ännu, säger Lars Byström.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48