Dubbelmord. Den 11 april hittades två unga män skjutna i ett källarförråd i Sätra. De misstänkta gärningsmännen ska omhäktas. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Misstänkta för dubbelmordet i Sätra omhäktas

De två män som sedan i juni sitter häktade misstänkta för dubbelmordet i Sätra i april kommer begäras omhäktade nästa vecka. Utredningen är ännu inte klar. Samtidigt sinkas utredningen av det tredje mordet i Sätra samma månad av långa köer hos NFC.

  • Publicerad 15:56, 20 sep 2019

– Vi kommer inte att väcka åtal den 25 september. Vi behöver mer tid, säger Daniel Insulander, ansvarig åklagare i fallet.

Istället kommer nu omhäktning begäras den 25 september.

Det var den 10 april i år som en 18-åring och en 20-åring sköts ihjäl i ett förråd i ett flerfamiljsbostadshus i Sätra. De hittades dagen efter. Det fanns kulhål i väggarna. Tidigt florerade rykten att de mördade unga männen torterats men polisen gick ut och dementerade det.

Brottet utreds av polisen som en uppgörelse mellan kriminella.

De två männen som sitter häktade är i 25–30-årsåldern. De greps den 18 juni och häktades två dagar senare misstänkta för dubbelmordet. En annan man greps och anhölls misstänkt för morden i början på juni men friades sen från alla misstankar.

Utredning sinkas av NFC-köer

Några dagar efter dubbelmordet i Sätra inträffade ytterligare ett mord i stadsdelen. En ung man sköts ihjäl med en automatkarbin genom en dörr inte långt från platsen där de två mördade ungdomarna nyligen hade hittats. Utredningen av det mordet fortskrider.

– Vi väntar på analyser från NFC (Nationellt forensiskt centrum, reds. anm.). Det finns inga frihetsberövade i fallet. Vilket gör att det inte prioriteras hos NFC som har väldigt långa köer, säger åklagare Daniel Jonsson.

Att långa väntetider hos NFC gör att utredningar tar lång tid är någonting SkärholmenDirekt har skrivit om flera gånger tidigare, till exempel häromdagen.