De fem män som åtalas för grov våldtäkt och medhjälp till grov våldtäkt släpptes i morse. Foto: Arkivbilder

Misstänkta för gruppvåldtäkt släppta

Tre män som stått åtalade misstänkta för en gruppvåldtäkt i ett trapphus i Fittja har släppts fria i avvaktan på dom. Det tyder på att tingsrätten kommer att frikänna männen från grov våldtäkt i domen den 19 december, skriver Expressen.

  • Publicerad 09:23, 8 dec 2017

– Vi har fått besked om att häktningsbesluten har hävts av tingsrätten, bekräftar vice chefsåklagare Anders Hirsch vid åklagarkammaren i Södertörn till Expressen.

Tre män har stått åtalade för grov våldtäkt mot en 30-årig kvinna. Åklagaren Markus Hankkio yrkade på sex års fängelse för två av männen, 24 och 21 år. För den tredje mannen, en 19-åring, yrkade han på fyra års fängelse.

Åklagaren yrkar sex års fängelse för gruppvåldtäkten i Fittja

Samtliga av de åtalade männen har nekat till brott. De våldtäktsåtalade männen har erkänt att de haft sex med kvinnan, men menar att det ska ha varit frivilligt i utbyte mot droger.

Nu har tingsrätten beslutat att de ska släppas fria i avvaktan på dom.

– Av det kan man i varje fall dra slutsatsen att de inte kommer att dömas för den rubricerade gärningen. Men de kan fortfarande dömas för någon lindrigare gärning, det är inte uteslutet, säger Anders Hirsch, vice chefsåklagare till Expressen.

Ytterligare två personer har åtalats för medhjälp till våldtäkt, men de har inte suttit häktade.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.