Det var den 11 april som två unga män hittades skjutna i ett källarförråd i Sätra. Foto: Rasmus Panagiotis Columbus

Misstänkta för Sätramorden omhäktas

De två män som sedan juni sitter häktade, misstänkta för dubbelmordet i Sätra, har omhäktats. Men ett åtal kan dröja.

  • Publicerad 16:01, 6 aug 2019

Sedan den 20 juni sitter två män i 25–30-årsåldern häktade, misstänkta för dubbelmordet på två unga män i Sätra.

– Utredningen pågår fortfarande och vi har två personer häktade, samma män som frihetsberövades strax innan midsommar, säger Tove Kullberg, kammaråklagare.

Eftersom förundersökningen fortfarande pågår är hon förtegen om det mesta som rör det uppmärksammade fallet där två unga män, 18 och 20 år gamla, hittades mördade i en källarlokal nära Sätra centrum den 11 april.

Polisen har tidigare gått ut med att man tror att männen dog dagen innan de hittades. De rykten som förekommit om att männen skulle ha blivit torterade innan de mördades har också tillbakavisats av polis och åklagare.

Långa brottsregister

Båda de häktade männen är på sannolika skäl misstänkta för morden, vilket är den starkare misstankegraden. De är hemmahörande i södra Stockholm och har en lång rad domar bakom sig. Främst rör det sig om narkotikabrott, men även rån och misshandel finns i deras brottsregister.

Finns det andra misstänkta i nuläget?

– Det vill jag inte kommentera, med hänsyn till förundersökningssekretessen, säger Tove Kullberg.

De två männen har omhäktats två gånger av Södertörns tingsrätt och enligt det senaste beslutet ska åtal väckas den 28 augusti.

– Vi får se om vi hinner väcka åtal till dess, men sannolikt kommer vi begära ytterligare förlängning av åtalstiden, säger Tove Kullberg.

Två dagar efter dubbelmordet i april sköts ytterligare en man i 20-årsåldern till döds i Sätra. Polisen undersöker om det finns kopplingar mellan händelserna. Ingen misstänkt är i dagsläget gripen för det mordet.