Ingen är i nuläget frihetsberövad för den våldtäkt som skedde i Hässelby förra veckan. Foto: Charlotte Årling

Misstänkta för våldtäkt i Hässelby frisläppta

Samtliga som tidigare anhållits i samband med den gruppvåldtäkt som skedde i Hässelby förra veckan har nu släppts på fri fot.

  • Publicerad 10:01, 14 aug 2019

På natten till torsdag förra veckan fick polisen larm om att en våldtäkt ägt rum i Hässelby gård. Tre personer greps på morgonen – två män misstänkta för grov våldtäkt, och en ung kvinna som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt. Senare på dagen greps en fjärde person, också misstänkt för grov våldtäkt.

Den fjärde mannen häktades på måndagseftermiddagen, men släpptes kort efteråt.

– Efter det framkom nya uppgifter som medförde att jag beslutade att häva häktningsbeslutet. Personen är inte längre frihetsberövad, säger kammaråklagare Leonardo Roseneld.

Kvinna våldtagen i lägenhet i Hässelby

Brottsmisstankarna kvarstår

I helgen släpptes även de två männen som tidigare greps och igår, tisdag, släpptes den kvinna som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt.

– I nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet, men misstankarna kvarstår mot samtliga, säger Leonardo Roseneld.

Om fler är misstänkta för brottet kan inte Leonardo Roseneld svara på.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget, utredningen är fortfarande i ett inledande skede.

Västerortsbor gör upp om titeln Sveriges mästerkock

Nyheter Uttagna till topp 12 i populärt tv-program Av tolv finalister i tv-programmet Sveriges mästerkock är inte mindre än tre stycken västerortsbor. Vi träffade två av dem och pratade om den gemensamma passionen: mat.onsdag 22/1 11:50

Känd kriminell anhållen för sprängdådet på Östermalm

Nyheter 35-åring misstänks för grov allmänfarlig ödeläggelse En person har anhållits misstänkt för inblandning i sprängdådet vid en fastighet på Gyllenstiernsgatan på Östermalm förra veckan. Den misstänkte är en 35-årig känd kriminell som nu misstänks för grov...onsdag 22/1 11:26