Ingen är i nuläget frihetsberövad för den våldtäkt som skedde i Hässelby förra veckan. Foto: Charlotte Årling

Misstänkta för våldtäkt i Hässelby frisläppta

Samtliga som tidigare anhållits i samband med den gruppvåldtäkt som skedde i Hässelby förra veckan har nu släppts på fri fot.

  • Publicerad 10:01, 14 aug 2019

På natten till torsdag förra veckan fick polisen larm om att en våldtäkt ägt rum i Hässelby gård. Tre personer greps på morgonen – två män misstänkta för grov våldtäkt, och en ung kvinna som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt. Senare på dagen greps en fjärde person, också misstänkt för grov våldtäkt.

Den fjärde mannen häktades på måndagseftermiddagen, men släpptes kort efteråt.

– Efter det framkom nya uppgifter som medförde att jag beslutade att häva häktningsbeslutet. Personen är inte längre frihetsberövad, säger kammaråklagare Leonardo Roseneld.

Kvinna våldtagen i lägenhet i Hässelby

Brottsmisstankarna kvarstår

I helgen släpptes även de två männen som tidigare greps och igår, tisdag, släpptes den kvinna som misstänks för medhjälp till grov våldtäkt.

– I nuläget är ingen frihetsberövad i ärendet, men misstankarna kvarstår mot samtliga, säger Leonardo Roseneld.

Om fler är misstänkta för brottet kan inte Leonardo Roseneld svara på.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i nuläget, utredningen är fortfarande i ett inledande skede.

Inbrottsförsök i Hässelby villastad – man försökte knuffa sig in

Nyheter Ingen har gripits På torsdagskvällen försökte en man knuffa sig in i en bostad i Hässelby villastad, men misslyckades med att ta sig in. Händelsen rubriceras som inbrottsförsök och ingen har i nuläget gripits.fredag 21/2 9:09

Butik i Spånga utsatt för grovt rån

Nyheter Sökinsats efter gärningsperson inledd En mindre butik i Spånga blev på fredagsmorgonen utsatt för rån. En person ska ha hotat personalen med ett pistolliknande föremål.fredag 21/2 9:01

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt