"Jag vill tacka alla som varit delaktiga i festivalen från början – socialtjänsten, fältarna, polisen och brandförsvaret. Och självklart alla våra besökare!", säger Aseffa Hailu (t.v.), verksamhetsledare och en av Mitt 127:s initiativtagare. Foto: Arkivbilder

Mitt 127 vinner trygghetspris: "Vi är inte bara en festival"

Hallå där ... Aseffa Hailu, verksamhetsansvarig för Mitt 127! Ni har precis fått Stockholms stads trygghetspris, grattis! Hur bra känns det på en skala 0-10?

  • Publicerad 20:47, 7 nov 2017

– 10 såklart! Det är viktigt att folk förstår att vi inte bara är en festival utan också att vi skapar trygghet för alla unga i stadsdelen.

Ja, ni är ju mest kända för era sommar- och vinterfestivaler – hur bidrar en festival för barn till trygghet egentligen?

– Det är ju festivaler som är öppna för alla och som skapas av ungdomarna själva. Genom den delaktigheten skapas trygghet, alla får vara med. Och under de sex veckorna festivalen pågår jobbar vi stenhårt för att alla ska känna sig både välkomna men också trygga på festivalområdet.

Bildspecial: Fullt ös efter fullt ösregn när 127-festivalen intar Bredäng

Ni har ju fått en massa utmärkelser tidigare, börjar det bli tjatigt?

– Nej, det är alltid jättekul att få höra att man gör något bra. Till den här prisutdelningen tog vi med två ungdomar som som började med att besöka festivalen och senare har jobbat med den som volontärer och sommarjobbare. De ska känna att det här är deras pris – det är de som bidragit till det här.

– Och så hoppas vi såklart att priset bidrar till att fler företag får upp ögonen för oss och vill sponsra vår verksamhet, så att vi kan göra ännu mer för ungdomarna i stadsdelen.

Just nu planerar ni årets vinterfestival för fullt – kan du säga något redan nu om hur den kommer bli?

– Den kommer bli otroligt bra! Den stora skillnaden mot tidigare år är att vi inte kommer vara på Andra hemmet, eftersom de flyttar, så vi kommer ha allt koncentrerat i Skärholmshallen och Stadsteatern. Jag kan inte berätta så mycket mer just nu, men det kommer bli mycket grymma och nya aktiviteter för barnen och ungdomarna.

Stockholm stads motivering:

Genom ett inkluderande förhållningssätt där barns och ungas vilja och röster har haft en avgörande betydelse skapar organisationen ”Mitt 127” och 127-festivalen, i samverkan mellan civilsamhälle, lokala aktörer och ungdomarna själva, delaktighet, engagemang och stolthet för Skärholmen och för Stockholm.

Festivalen startade för sex år sedan med en uppställd basketkorg på torget i Skärholmen och har genom åren vuxit till att idag vara en av Sveriges största sommar- och vinterfestivaler med över 30 000 besökare årligen, lika många flickor som pojkar. ”Mitt 127” visar varje år att trygghet är något som skapas av människor och samhälle tillsammans, och att vi blir starkare om vi tar tillvara på varandras drömmar och engagemang. Stockholms stads trygghetspris för år 2017 har därför i ”Mitt 127” och 127-festivalen en mycket värdig och välförtjänt vinnare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.