Mitt i allt trubbel hjälpte grannarna varandra. Foto: Pauline Cederblad

Mitt i kaoset – så hjälpte Täbygrannarna varandra

Snöovädret har ställt till det i trafiken. Då passade grannar i Ullna Strand på att hjälpa varandra.

  • Publicerad 18:22, 28 feb 2018

Onsdagen har kantats av problem i trafiken och busstrafiken har stundtals varit helt inställd i Täby. I en Facebook-grupp för boende i Ullna Strand skrev en boende ut: "Det verkar vara problem med busstrafiken i snöovädret. Jag kör bil från Danderyds sjukhus och har 2 eller eventuellt 3 platser över om det är någon som behöver skjuts hem."

Andra bilister hakade på och skrev ut att de hade lediga platser i bilen. En av dem är Marie.

– Jag såg inlägget och tyckte att det lät som ett bra initiativ och hakade på, säger hon.

– Hit ut är det väldigt dåligt att åka kommunalt och då känner jag att om jag har bil och kan hjälpa någon, varför inte.

"Skapar bättre stämning"

Marie tycker att det är jättebra att flera erbjuder skjuts på det här sättet.

– Det skapar en bättre stämning om alla hjälps åt, säger hon.

Emma Carlsson är en annan som skrev att hon hade lediga platser i sin bil.

– Dock fick jag inte med mig någon hem, men jag försökte i alla fall. Jag hade några som ville men de chansade och tog bussen innan för de slutade lite tidigare, säger hon.

Hon har bott i området i ett år och berättar att det händer att de skriver ut i försök att samåka på det här sättet.

– Faktiskt gör vi det ibland. När det varit sådana här saker så skriver man "jag åker härifrån vid den tiden". Men det var första gången jag skrev nu, säger Emma Carlsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35