På måndag drar årets 127-festival igång igen. Foto: Claudio Britos

Mitt127 får Nelson Mandela-pris

Mitt127, som bland annat arrangerar den populära 127-festivalen, har fått ännu pris. Den här gången är det stadens Nelson Mandela-pris, för organisationens arbete med nyanlända ungdomar.

  • Publicerad 09:19, 19 jun 2019

Nelson Mandela-priset delas varje år ut av Stockholms stad för att belöna initiativ som bidrar till att öka integrationen och minska klyftan mellan nyanlända och etablerade stockholmare. Bland de 45 som nominerats i år var det till slut Skärholmens Mitt127 som valdes ut för priset.

"Organisationen har erbjudit arbetsplatser för flera nyanlända ungdomar, som har gett möjlighet till språkträning och ett utvidgat kontaktnät med jämnåriga etablerade ungdomar", står det i motiveringen.

Mitt127 arrangerar bland annat de populära 127-festivalerna på sommaren och vintern, har kill- och tjejgrupper som ska uppmuntra ungdomar att plugga vidare och jobbar med antimobbning i skolor.

– Inte minst är Mitt127 och 127 Festivalen exempel på det positiva engagemang som finns i Skärholmen, den senaste tidens händelser och mediebilden till trots, säger Fredrik Lindstål (C), arbetsmarknads- & integrationsborgarråd i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Den 16 augusti sker prisutdelningen i Stockholms stadshus. Förutom äran får Mitt127 även ta emot en prissumma på 50 000 kronor.

Organisationen har genom åren prisats flera gånger för sitt arbete, bland annat 2017 då de fick ta emot Stockholms stads trygghetspris.

Så maxar du sommaren i Skärholmen

Kungen kan få dela ut pris till 127:s eldsjälar