AVBRYTS. Mittenstyret (S, L och C) i Sundbybergs vill att försäljningen av Ekbacken avbryts. Foto: Jonny Andersson

Mittenstyret vill avbryta försäljningen av Ekbacken

Stödda av Vänsterpartiet föreslår mittenstyret att försäljningen av Ekbacken avbryts. Få spekulanter och dålig tidpunkt anges som skäl till förslaget inför dagens möte i kommunstyrelsen.

  • Publicerad 10:30, 13 maj 2019

– Ett enkelt beslut, säger kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (S) om att avbryta försäljningen av fastigheten Ekbacken, hus F.

– Dels finns det bara en spekulant, budgivare och då blir inte priset det önskvärda. För det andra är marken inte intressant sett till att järnvägen ska grävas ner i området. Vi bör få bättre betalt om vi vill sälja om tio år, utvecklar Peter Schilling, men anar att förslaget kan stöta på motstånd från andra partier.

Fastigheten framtid är en långbänk. 2013 talades det om att delar av Duvboskolan skulle flytta in i Ekbacken. Det har sedan varit på förslag vid fler tillfällen, samtidigt som skolan blivit en paviljongskola på Rissne ängar.

Nya utredningar

– Vi vill att det utreds om Ekbacken kan bli skola, men även om det kan bli bostäder i fastigheten, säger Peter Schilling inför KS-mötet.

Vilken typ av bostäder har delats upp i förslaget. Bostäder för korttidsuthyrning ska förberedas skyndsamt, medan det ska utredas om:

A. Byggas om till skola

B. Användas som det är till lägenheter, till exempel för studenter, ungdomar, forskare eller som evakueringslägenheter eller kollektivboende.

C. Användas till stödboende, genom anspråkstagande av ett av våningsplanen, i enlighet med förfrågan från social- och arbetsmarknadsnämnden.

D. Byggas om genom att höja standarden och eventuellt slå ihop lägenheter för variation av storlekar.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här är Stockholms märkligaste BRF-namn

Nyheter LISTA: Från Elda med kärlek till Läderlappen Kattrumpan, Elda med kärlek, Lyckans ost... Kan en BRF döpa sig till vad som helst? Jo det verkar faktiskt så.onsdag 8/7 16:05

Tornparken är byggarbetsplats i sommar – igen

Nyheter Boende i området: "Jag tycker synd om barnen" Tornparkens småbarnslek har blivit byggarbetsplats över sommaren och fram till senhösten, vilket innebär att utrymmet blir mindre för de som leker i parken.fredag 3/7 11:14

Flera busshållplatser indragna i sommar

Nyheter Förändringar efter långa köer Vägarbeten ställer till det för busstrafikanter i sommar. Bland annat försvinner hållplatser tillfälligt och viss trafik blir enkelriktad.torsdag 2/7 11:48
Stockholm Direkt