Någon som känner igen katten? Under många år har den gett sig på Jämtlandets katter. Foto: Privat

Mobbarkatt skapar rabalder i Vallentuna

Katter i Brottby attackeras periodvis av en riktig mobbare som ger sig på dem. Nu har kattägarna i området lessnat på den ökände katten.

  • Publicerad 17:32, 12 apr 2018

Ett inlägg på Facebook om en riktigt fräsig mobbare fick boende i Brottby att reagera. Katten, som det hela handlar om, är nämligen ökänd i området Jämtlandet. Där ska den enligt uppgifter under många år periodvis ha gett sig på områdets katter.

I kommentarsfältet blev det uppenbart att flera känner till katten och dess förehavanden. En lokalbo, som inte vill nämnas vid namn, har fler katter som fallit offer för mobbaren flera gånger.

– Flera av mina katter har fått bitskador. En ungkatt fick nästan frambenet avtuggat. Flera grannar har åkt skytteltrafik till veterinären med bitskador under flera år, säger hen.

Kostat tusenlappar

Veterinärbesöken har kostat tusenlappar och att det just handlar om denna katt kan lokalbon konstatera.

– Vi har jagat bort den och har flera gånger sett våra katter i gapet på just den katten, säger hen.

Frågan är om katten har ett hem. Ingen verkar veta om den har en ägare eller ett chip som går att spåra. Kanske är det en vildkatt som gett sig på områdets tamkatter.

Trots tidigare kattattacker släpper lokalbon ut sina katter, men det har ändå påverkat hen till viss del.

– Klart att det inte är roligt att släppa ut sina katter när vildkatten har en närvarande period, säger hen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Udda annonsen: "Obamas tuggade tuggummi"

Nyheter "Jag ser hur fönstret vevas ned" Går det verkligen att sälja ett tuggat tuggummi? Jo kanske om man berättar att den tidigare presidenten Obama tuggat på det. Det är nämligen precis vad en Täbybo har gjort på blocket.tisdag 25/9 17:18

Äldre man blödde efter fall – nekades vård

Nyheter "Han blödde ju från ansiktet" Victoria Larre hjälpte en äldre man som ramlat att ta sig till en vårdcentral i Vallentuna Centrum. Men på plats menar hon att mannen nekades vård, något som fått många att reagera.tisdag 25/9 13:53