Pysselfix. Peter Erinder ger bort prover, Anna Tell Thuren hämtar till förskolan Krubban. Foto: Privat

Möbelbutik ordnar pyssel åt förskolorna i Danderyd

Peter Erinder jobbar på Danderydsbutiken Nordiska hem, som bestämt sig för att skänka gamla tapet- och tygprover till lokala förskolor.

  • Publicerad 16:18, 1 feb 2019

Varför gör ni det?

– Jag lade ut informationen på Danderyds anslagstavla för att jag tycker det är kul om det kommer till användning. Det är bra med återbruk. Och så är det lite roliga grejor för barnen att klippa och klistra med. Mycket pyssel.

Har det funnits intresse?

– Ja, just nu är det personal från förskolorna Krubban och Borgen.

Begär ni några motprestationer?

– Nej. Men jag har sagt att det vore roligt om de kan lägga upp bilder på vad barnen skapat, i Facebookgruppen Danderyds Anslagstavla. Kanske ska vi ha en tävling bland skolorna och förskolorna?

Har ni gjort något liknande förut?

– Ja, det har hänt tidigare att vi skänkt till skolor. Och när vi haft rea och har kvar udda grejer brukar vi åka med en lastbil till Stadsmissionen och skänka. Då vet man att det kommer i goda händer och att det kommer till användning. Jag gillar inte att slänga saker.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30