Pysselfix. Peter Erinder ger bort prover, Anna Tell Thuren hämtar till förskolan Krubban. Foto: Privat

Möbelbutik ordnar pyssel åt förskolorna i Danderyd

Peter Erinder jobbar på Danderydsbutiken Nordiska hem, som bestämt sig för att skänka gamla tapet- och tygprover till lokala förskolor.

  • Publicerad 16:18, 1 feb 2019

Varför gör ni det?

– Jag lade ut informationen på Danderyds anslagstavla för att jag tycker det är kul om det kommer till användning. Det är bra med återbruk. Och så är det lite roliga grejor för barnen att klippa och klistra med. Mycket pyssel.

Har det funnits intresse?

– Ja, just nu är det personal från förskolorna Krubban och Borgen.

Begär ni några motprestationer?

– Nej. Men jag har sagt att det vore roligt om de kan lägga upp bilder på vad barnen skapat, i Facebookgruppen Danderyds Anslagstavla. Kanske ska vi ha en tävling bland skolorna och förskolorna?

Har ni gjort något liknande förut?

– Ja, det har hänt tidigare att vi skänkt till skolor. Och när vi haft rea och har kvar udda grejer brukar vi åka med en lastbil till Stadsmissionen och skänka. Då vet man att det kommer i goda händer och att det kommer till användning. Jag gillar inte att slänga saker.

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47