City. Samsung öppnar flaggskeppsbutik i City. Foto: Mostphotos

Mobiljätten öppnar flaggskeppsbutik i City

Samsung Electronics ska öppna sin första flaggskeppsbutik i Sverige. Enligt tidningen Fastighetsvärlden har elektronikjätten tecknat hyresavtal för en lokal på Kungsgatan.

  • Publicerad 15:17, 5 feb 2018

Nu står det klart att Samsung öppnar en egen flaggskeppsbutik i Stockholm. Enligt tidningen Fastighetsvärlden har den Sydkoreanska teknikjätten tecknat ett hyreskontrakt på Kungsgatan 30 i Norra Kungstornet, där butiken väntas öppna senare i vår.

Enligt Fastighetsvärlden är den nya butiksytan på 225 kvadratmeter och ska inrymma en ”aktivitetsyta” för varumärket med fokus på mobiltelefoni och IoT (Internet of things).

Före Apple

Butiken är Samsungs första egna i Sverige och öppnandet innebär att företaget hinner före sin konkurrent Apple med att etablera sig i Stockholms centrala delar.

Samsungs nya butik är det andra tillskottet av internationella storvarumärken som på senare tid valt att göra sitt intåg i Stockholm. För två veckor sedan bekräftades att även den japanska klädjätten Uniqlo öppnar sin första Sverige-butik på Hamngatan i Stockholm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.