Efter årsskiftet tar Moderaterna över ordförandeposten i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Foto: Stella Papapanagiotou

Moderat blir mäktigast i Spånga-Tensta

Nu är det klart att det blir Moderaterna som får ordförandeposten i Spånga-Tensta de kommande fyra åren. Vice ordförande blir Rashid Mohammed från Vänsterpartiet.

  • Publicerad 14:18, 8 nov 2018

Rashid Mohammed (V) blir vice ordförande i stadsdelsnämnden den här mandatperioden. Foto: Michael Folmer

Just nu pågår förhandlingar om hur förtroendeuppdragen i Stockholm ska fördelas mellan de olika partierna och enskilda politiker under den här mandatperioden.

Formellt ska beslut för bland annat stadsdelsnämndernas ordföranden fattas när kommunfullmäktige sammanträder i december.

Men redan nu kommer ett besked från Ole-Jörgen Persson (M), som fram tills nu varit vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Det blir hans parti, Moderaterna, som tar över ordförandeskapet efter Miljöpartiet från och med januari 2019.

– Det här är positivt, vi har aldrig haft den här posten innan i Spånga-Tensta, säger Ole-Jörgen Persson.

Han säger att det viktigaste är det gemensamma arbetet inom den grönblåa majoriteten, men samtidigt har det stor betydelse vilket parti som får posten som ordförande.

– Den personen har en unik möjlighet att sätta sin prägel på arbetet och exponera både majoriteten och sitt eget parti, säger han.

Vänsterpartist blir vice ordförande

Men trots att Ole-Jörgen Persson suttit som vice ordförande i Spånga-Tensta de senaste fyra åren är det inte bestämt vem i partiet som kommer att få uppdraget, uppger han.

Vill du ha det?

– Det är ingen hemlighet att jag är kandidat för posten men man måste ha respekt för processen och ingenting är klart ännu, säger Ole-Jörgen Persson.

Fram tills årsskiftet kommer nuvarande ordföranden, Sus Andersson (MP), att fortsätta på posten. Men eftersom hon och Ole-Jörgen Persson numera ingår i samma grönblåa lag kommer Vänsterpartiets Rashid Mohammed att ta över som vice ordförande.

Och det kommer han att fortsätta som den här mandatperioden.

– Det är Vänsterpartiet som får vice ordförandeposten och internt har vi bestämt att det blir jag som får uppdraget, även om det formella beslutet inte är fattat än, säger Rashid Mohammed, och fortsätter:

– Vi kommer att driva en offensiv oppositionspolitik med fokus på segregation, förskolan och bostadsfrågan. Vi kommer att kämpa mot ombildningen av hyresrätter som majoriteten har flaggat för.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Här är Abrahamsbergs nya kvarterskrog

Nyheter Familjen tar Frankrike till Bromma Abrahambserg har fått ett krogtillskott under hösten. Familjen Wallebo från Hässelby har öppnat fransk restaurang på en av områdets tvärgator.fredag 16/11 11:53

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

Nyheter SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45