Efter årsskiftet tar Moderaterna över ordförandeposten i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd. Foto: Stella Papapanagiotou

Moderat blir mäktigast i Spånga-Tensta

Nu är det klart att det blir Moderaterna som får ordförandeposten i Spånga-Tensta de kommande fyra åren. Vice ordförande blir Rashid Mohammed från Vänsterpartiet.

  • Publicerad 14:18, 8 nov 2018

Rashid Mohammed (V) blir vice ordförande i stadsdelsnämnden den här mandatperioden. Foto: Michael Folmer

Just nu pågår förhandlingar om hur förtroendeuppdragen i Stockholm ska fördelas mellan de olika partierna och enskilda politiker under den här mandatperioden.

Formellt ska beslut för bland annat stadsdelsnämndernas ordföranden fattas när kommunfullmäktige sammanträder i december.

Men redan nu kommer ett besked från Ole-Jörgen Persson (M), som fram tills nu varit vice ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd.

Det blir hans parti, Moderaterna, som tar över ordförandeskapet efter Miljöpartiet från och med januari 2019.

– Det här är positivt, vi har aldrig haft den här posten innan i Spånga-Tensta, säger Ole-Jörgen Persson.

Han säger att det viktigaste är det gemensamma arbetet inom den grönblåa majoriteten, men samtidigt har det stor betydelse vilket parti som får posten som ordförande.

– Den personen har en unik möjlighet att sätta sin prägel på arbetet och exponera både majoriteten och sitt eget parti, säger han.

Vänsterpartist blir vice ordförande

Men trots att Ole-Jörgen Persson suttit som vice ordförande i Spånga-Tensta de senaste fyra åren är det inte bestämt vem i partiet som kommer att få uppdraget, uppger han.

Vill du ha det?

– Det är ingen hemlighet att jag är kandidat för posten men man måste ha respekt för processen och ingenting är klart ännu, säger Ole-Jörgen Persson.

Fram tills årsskiftet kommer nuvarande ordföranden, Sus Andersson (MP), att fortsätta på posten. Men eftersom hon och Ole-Jörgen Persson numera ingår i samma grönblåa lag kommer Vänsterpartiets Rashid Mohammed att ta över som vice ordförande.

Och det kommer han att fortsätta som den här mandatperioden.

– Det är Vänsterpartiet som får vice ordförandeposten och internt har vi bestämt att det blir jag som får uppdraget, även om det formella beslutet inte är fattat än, säger Rashid Mohammed, och fortsätter:

– Vi kommer att driva en offensiv oppositionspolitik med fokus på segregation, förskolan och bostadsfrågan. Vi kommer att kämpa mot ombildningen av hyresrätter som majoriteten har flaggat för.

Tid för årets sötchock på 4H-gårdarna

Nyheter Bäää. Nu lammas det för fullt i Västerort och Järfälla Nu våras det i Stockholms hagar och hägn – och det brukar innebära en våg av gullighet i form av små ulliga lamm. Vi har kollat var storken har varit och vilka som fortfarande går i väntans tider.torsdag 18/4 16:26

Dags för vårmarknad på Spånga torg

Nyheter Så gör du om du vill delta Hemtrevligt och för familjer är Spånga vårmarknads paroll. Snart är det dags för årets omgång och det går fortfarande att anmäla sig för att vara medtorsdag 18/4 16:22

Vi är Västerort