Ska kosta att stå. Lokala M-politikern Johan Brege vill behålla de rödgrönrosa p-priserna. I alal fall där han själv bor. Foto: Shaon Chakraborty/privat

Moderat kräver att p-avgifterna blir kvar

"Jag kommer att kämpa för att p-avgifterna blir kvar." Det säger Moderaternas Johan Brege. Trots att hans eget borgarråd Cecilia Brinck sagt att partiet vill riva upp den rödgrönrosa p-reformen.

  • Publicerad 16:30, 11 maj 2018

Parkeringsreformen, med avgifter allt längre ut i ytterstaden, har mött motstånd bland boende och politiker. Och om Moderaterna väljs till makten i höst har de ambitionen att skrota stora delar av den. Det sa oppositionsborgarrådet Cecilia Brinck (M) till oss i veckan.

Partikamraten Johan Brege som sitter i kommunfullmäktige, men även i Skarpnäcks stadsdelsnämnd, har reagerat på intervjun:

Här vill Moderaterna ta bort p-avgifterna

– Jag kommer att kämpa för att avgifterna blir kvar här längs Linje 17 där det införts: Kärrtorp, Björkhagen och Hammarbyhöjden, säger Johan Brege på telefon från Göteborg, där han befinner sig på Moderaternas valkonvent.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den billöse Brege har bott i Kärrtorp sedan 1998. De senaste åtta åren har han noterat missnöje över att det blivit allt svårare att hitta p-plats. Dels har en del byggts bort av bostadsprojekt, och dels säger han att det beror på folk som inte bor i området som väljer att ställa sina fordon i Kärrtorp. Det är något som nu blivit bättre då avgifter och boendeparkering rullats ut.

Bilägarnas sluga p-trick i villaområdet

– Jag var tvungen att prata med Brinck efter er artikel då jag blev orolig att det kommer att försvinna. Men nyckelordet här är "trängsel". Tanken är att göra en översyn och hitta områden där det införts där det inte behövs. Alltså områden utan trängsel. Finns där trängsel ändras inget.

Enligt honom är ingen av Söderorterna längs linje 17 ett sådant område.

– Det skulle förvåna mig väldigt, väldigt, väldigt mycket om en översikt visar på att Kärrtorp inte behöver p-avgifter. Det vi moderater vill ändra mest på i p-reformen är de oskäliga tiderna, och att motorcykel kostar. Man ska bara behöva betala klockan 9-17. Alla tider utöver det finns bara av en enda anledning: att pungslå medborgarna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Omstridd uteservering krängs för vrakpris

Nyheter Bagiskrögare har lagt ut annons på Blocket En annons på Blocket utlovar årets kap. Objektet i fråga? Chirashis uteservering, och mycket riktigt ser den ut att krängas billigt.onsdag 20/11 9:56

Planen: Bygga ihop Liljeholmen med Söder

Nyheter StockholmDirekt avslöjar: ✓Sju nya kvarter med bostäder och kontor ✓Ny gång- och cykelbro Nu finns det nya, stora förändringsplaner för området vid Liljeholmsbron och Södertäljevägen.tisdag 19/11 20:00