Namnbyte. Den nya loggan är ännu inte klar, här är en idéskiss som gjort av partiet i Täby. Foto: Patric Hamilton/Roffe Andersson

Moderaterna i Täby byter namn

Igår beslutade Moderaterna i Täbys styrelse att de skrotar namnet Nya moderaterna. Ett beslut som även kan tas centralt, enligt SVT.

  • Publicerad 11:29, 4 apr 2019

idéer

Nya moderaterna i Täby beslutade igår att ta fram en ny logga och byta till ett nytt namn. I det tar man bort ordet "Nya" - och sätter in "Täby".

– Vi resonerade att efter tretton år känns det lite fånigt att heta "nya", så vi kom på idén att vi ska ta bort nya och heta Täbymoderaterna. En egen föreningslogga helt enkelt, säger Carl Henrik Svenson, ordförande i Täbymoderaternas föreningsstyrelse.

De håller nu på att ta fram en ny logga.

– Moderaterna är ett liberalkonservativt parti och där får både nya och gamla moderater plats. Vi måste tillbaka till våra grundläggande värderingar där individens frihet är central men samtidigt ska vi ha en liten men stark stat som skyddar och ger trygghet åt dess invånare, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Idag kom också nyheten att Moderaterna centralt kommer att lansera en ny logga under partiets Sverigemöte i Karlstad. Detta enligt uppgifter till SVT.

Något som kom som en överraskning för partiet i Täby.

– Det var lite lustig timing med Täby, vi ligger alltid steget före. Nu får vi se hur vi gör med tanke på att riks har samma idéer om man ska tro media, säger Erik Andersson (M).

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt