Namnbyte. Den nya loggan är ännu inte klar, här är en idéskiss som gjort av partiet i Täby. Foto: Patric Hamilton/Roffe Andersson

Moderaterna i Täby byter namn

Igår beslutade Moderaterna i Täbys styrelse att de skrotar namnet Nya moderaterna. Ett beslut som även kan tas centralt, enligt SVT.

  • Publicerad 11:29, 4 apr 2019

idéer

Nya moderaterna i Täby beslutade igår att ta fram en ny logga och byta till ett nytt namn. I det tar man bort ordet "Nya" - och sätter in "Täby".

– Vi resonerade att efter tretton år känns det lite fånigt att heta "nya", så vi kom på idén att vi ska ta bort nya och heta Täbymoderaterna. En egen föreningslogga helt enkelt, säger Carl Henrik Svenson, ordförande i Täbymoderaternas föreningsstyrelse.

De håller nu på att ta fram en ny logga.

– Moderaterna är ett liberalkonservativt parti och där får både nya och gamla moderater plats. Vi måste tillbaka till våra grundläggande värderingar där individens frihet är central men samtidigt ska vi ha en liten men stark stat som skyddar och ger trygghet åt dess invånare, säger Erik Andersson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Idag kom också nyheten att Moderaterna centralt kommer att lansera en ny logga under partiets Sverigemöte i Karlstad. Detta enligt uppgifter till SVT.

Något som kom som en överraskning för partiet i Täby.

– Det var lite lustig timing med Täby, vi ligger alltid steget före. Nu får vi se hur vi gör med tanke på att riks har samma idéer om man ska tro media, säger Erik Andersson (M).

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47