"Termovägen har haft en negativ utveckling ända sedan det byggdes" Foto: Järfällahus

Moderaterna: Sälj ut Lilla Ulvsättra i Kallhäll

Moderaterna i Järfälla vill att det kommunala bostadsbolaget Järfällahus avyttrar Lilla Ulvsättra i Kallhäll. "De har inte gjort ett bra jobb med att förvalta området", säger Dan Engstrand (M).

  • Publicerad 11:23, 31 aug 2017

Termovägen i Lilla Ulvsättra behöver en ny förvaltare för att förbättra tryggheten, anser Moderaternas Dan Engstrand. I en motion till kommunstyrelsen vill han därför se en avyttring av de drygt 550 lägenheterna i området, som idag förvaltas av Järfällahus.

– Lilla Ulvsättra är med på polisens lista över utsatta områden, och har haft en negativ utveckling ända sedan det byggdes med mycket kriminalitet. Järfällahus som fastighetsförvaltare har inte gjort ett bra jobb, säger han.

Han vill därför att kommunen och Järfällahus upphandlar med en ny förvaltare.

– Det finns andra bolag som profilerat sig som duktiga på att förbättra den här typen av områden. Vi vill att man gör en upphandling med tydliga kriterier. Den som kan visa på högst ambitioner och bäst resultat är den man borde titta på, säger Dan Engstrand.

"Vill inte ombilda"

Någon ombildning till bostadsrätter är inte aktuell i det förslag som Moderaterna nu kommer med.

– Vi har inte någon ambition att ombilda området, men det har tidigare tagits eniga direktiv om att öppna upp för det vid intresse. Finns det ett uppdrag till Järfällahus och en vilja att ombilda så är det något man kan titta på, säger Dan Engstrand.

Varken kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S) eller Järfällahus ordförande Mikael Jämtsved (MP) ser det dock som aktuellt med en avyttring.

– Från politiskt håll ser vi inga vinster att få in en annan fastighetsförvaltare. Bolaget har att följa ägardirektiv som beslutats av kommunfullmäktige och där finns inte något utrymme för en avyttring, säger Mikael Jämtsved.

Hur ser du på motionen?

– Vi håller inte med motionären om att det här är en väg framåt för området. Vi ska fortsätta jobba med de insatser vi gör och samarbeta med både boende, kommunen och polisen för att fortsätta öka tryggheten i området.

Claes Thunblad säger att han anser att en avyttring vore att sälja bort ansvaret för Lilla Ulvsättra.

– Med stor sannolikhet kommer det här att röstas ner, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42