Idrottsborgarråd. Jonas Naddebo (C). Foto: Sacharias Källdén

Modul-klubbhus kan lösa toakrisen vid fotbollsplanerna

Klubbhus av enklare standard, med toaletter och vatten. Det är en av flera idéer som staden kommer att titta på för att lösa problemet med idrottsanläggningar som saknar omklädingsrum och toaletter.

  • Publicerad 08:50, 8 jun 2019

Stadens idrottsborgarråd Jonas Naddebo (C), beklagar situationen som uppstått.

– Tyvärr ser vi att många idrottsanläggningar runt om i staden är eftersatta. Och det är tråkigt att den här typen av investeringar bortprioriteras på grund av bristen på anläggningar. Det gör att vi tvingats prioritera nya idrottsytor före faciliteter. Det är extra beklagligt att det drabbar barn och ungdomar.

– Men detta är en fråga som vi jobbar väldigt aktivt med just nu. Inför budgeten 2020 tittar vi på flera olika lösningar för att kunna lyfta den här typen av investeringar. Det är lösningar som grundar sig i förslag från föreningarna själva.  

En bland flera idéer som kan undersökas är om det går att bygga ett antal enklare modulhus som kan inredas som klubbhus, med cafeteria och toaletter, enligt Naddebo.

– Där kan föreningarna själva bedriva verksamhet och jag tror att det skulle stärka mindre föreningar och ge dem en möjlighet att växa. Det skulle också ge barn och unga en plats att samlas på även utanför träningstiderna. Ett flertal klubbar och idrottsanläggningar runt om i Stockholm har samma behov.