Modulhus för Huddinges nyanlända snart klara

Huddinge kommun är nära att klara sitt ansvar att bosätta 317 personer som nyligen fått uppehållstillstånd. I slutet av november flyttar 60 nya Huddingebor in i nya modulhus i Glömsta.

  • Publicerad 09:47, 2 nov 2017

Nästa år ska Huddinge ta emot 193 nya invånare som nyligen har fått uppehållstillstånd. Det är Huddinges andel av bosättningen av nyanlända som Migrationsverket och Länsstyrelsen styr över.

Hittills i år har Huddinge lyckats bosätta ungefär 200 personer av de 317 personer som kommunen ansvarar för.

Men snart står det första av två längor modulhus klart på Lovisebergsvägen 16. Bostäderna har placerats avskilt vid en återvändsgränd i skogen, med långt till närmaste granne. Från början skulle de placeras i Fullersta, men planen ändrades efter protester från grannar.

Det första huset kan vara klart för inflyttning i slutet av november och består av 60 lägenheter. Det andra förväntas vara klart i slutet av nästa månad och innehåller 30 stycken något större rum.

– Det ska kunna fixa boende åt de sista, säger Annette Hedlin, chef för kommunens bosättningsenhet.

Däremot kommer alla inte att flytta in innan årskiftet, eftersom kommunen ännu inte har fått alla anvisningar från Migrationsverket. Mottagandet av de sista spiller alltså över på nästa år.

Modulhusen står på tillfälliga bygglov. Bostaden är också tillfällig för de nya Huddingeborna.

– Vi hjälper till med den här bostaden i två år och sedan ska de hitta en bostad på egen hand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.