Positiva. Agneta och Christer Blomberg är positiva till modulhusen som planeras i Hässelby.

Modulhusmöte lockade nyfikna grannar i Hässelby

I måndags bjöd staden in till infomöte om de planerade modulhusen i Hässelby. Bland de boende fanns både oroliga och positiva känslor kring projektet.

  • Publicerad 12:00, 30 nov 2017

Stockholmshem har skickat in en ansökan om tillfälligt bygglov för modulhusen som staden vill bygga på Fyrspannsgatan i Hässelby. Tanken är att bygga ett femtiotal lägenheter som ska fungera som genomgångsbostäder för nyanlända familjer med uppehållstillstånd.

I måndags anordnades ett informationsmöte på Maltesholmsskolan där boende fick möjlighet att ställa frågor om projektet.

– Det här är en helt ny erfarenhet för oss som bor här. Det jag funderar mest på är hur det ska funka rent praktiskt med driften, säger Günther Mauermann, boende i Hässelby villastad.

Han och några grannar har kommit tillsammans till mötet och nu går de runt mellan informationsborden.

– Hittills har vi fått bra svar tycker jag. Jag visste till exempel inte om kraven som ställs på nyanlända om att söka jobb för att få pengar. Men jag förstår inte varför de ska bygga på just på den där lilla gräsplätten, det måste finnas bättre plaster, säger han.

Borde byggas för fler

En fråga som dyker upp hos flera av dem som är på plats är varför modulhus byggs till nyanlända men inte till exempelvis unga som vill flytta hemifrån.

– Jag kom hit för att jag är nyfiken på hur det ska se ut. Men jag tycker att man borde bygga för våra egna ungdomar och hemlösa, säger en Hässelbybo som inte vill ha med sitt namn i tidningen.

Agneta och Christer Blomberg har bott i Hässelby villastad i 30 år. De är positiva till modulhusplanerna.

– Vi vill att det ska lyckas och då tror vi att vi som bor här måste få vara delaktiga. Vi hoppas att vi boende kan få en inbjudan att hälsa på. Det är viktigt att involvera oss tidigt, säger Agneta Blomberg.

Ett femtiotal dök upp

Omkring 2 500 inbjudningar hade skickats ut till boende i området. Det blev ett femtiotal som dök upp under det öppna huset.

– Folk var kanske oroliga när de kom och hade frågor men det blev en bra dialog. Många hade frågor om hur de ska bli inkluderade och komma in i samhället. Det tycker jag är en ganska fin tanke, att man bryr sig om sina kommande grannar. Det var också flera som visade ett intresse av att vilja hjälpa till, säger Anna Mölgård, stadens samordnare för bostäder till nyanlända.   

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

QUIZ: Känner du igen det gamla Stockholm?

Nyheter Testa dig själv i en svalkande frågesport Dags för nytt klurigt quiz med bilder från det gamla Stockholm. Veckans tema: vatten.lördag 21/7 10:30

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05