Nattvandring. Gina Maria Jonasson, Latifeh Amiri, Hawa Ahmed, Hawa Shire och Maga Dakota under föreningens första nattvandring. Foto: Privat

Möjligheternas kvinnor har börjat kvällsvandra

Nu har föreningen Möjligheternas kvinnor börjat nattvandra med sina rosa västar för att motverka utanförskap i Västra Tureberg.

  • Publicerad 12:16, 13 maj 2020

Vi ska visa upp våra förebilder

I mars nådde Möjligheternas kvinnor sin första milstolpe när de fick en egen lokal på Malmvägen. Nu har de nått sin andra.

Förra veckan var det premiär för deras första nattvandringsrunda i Tureberg.

Med rosa västar strosade åtta personer runt under 1,5 timme i Västra Tureberg och pratade med vuxna och ungdomar.

– Det gick jättebra. Många var nyfikna, både män och kvinnor, och frågade vad vi gjorde. Många tycker att det är ett bra initiativ, säger Gina Maria Jonasson, ordförande för den ideella föreningen Möjligheternas kvinnor.

I januari kunde SollentunaDirekt berätta om föreningen, som då sökte lokal.

En grupp kvinnor berättade då att de vill arbeta för ett tryggare Sollentuna och Tureberg, med fokus på kvinnor och barn i området.

Det kommunala bostadsbolaget Sollentunahem har sedan upprättat en lokal för föreningen, som ligger på Malmvägen 12C, i utbyte mot att gruppen hjälper till med trygghetsarbetet i området.

Går varje vecka

Två gånger i veckan ska föreningen nattvandra.

– Vi ska visa upp våra förebilder för våra unga generationer. Det är målet, säger Gina Maria Jonasson och tillägger:

– Sedan är min tanke att så småningom kunna anställa två till tre personer som får betalt för att hålla i nattvandringen.

Utöver nattvandring ska Möjligheternas kvinnor hjälpa kvinnor och unga tjejer med sysselsättning, och i förlängningen arbeta mot utanförskap i området.

Gina Maria Jonasson menar att de är på god väg:

– Idag pratade jag med Rotarys president, Margareta Brathen, som har visat intresse och så har vi startat ett arbete med en körskola, bland annat. Vi håller på att bygga upp ett kontaktnät, och det är många som är intresserade av det vi vill göra, säger hon.

Klart: Möjligheternas kvinnor får egen lokal

Kontakt

Vill du kvällsvandra med Möjligheternas kvinnor? Det går att kontakta föreningen genom grupperna, "Möjligheternas Kvinnor, Kvällsvandring Tureberg" eller "MKTUREBERG" på Facebook.

Kontakt: 070 515 89 95.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Trädgårdsorkestern rycker ut där musiken behövs som mest

Nyheter Trion ska hålla minikonserter i trädgårdar En musikertrio ska inta trädgårdarna i Sollentuna för att sjunga och spela allt från klassiska visor till moderna popsånger som ett avbrott i isoleringen.fredag 5/6 15:01

Planerna för Södra Häggvik tar form

Nyheter ✓Skola för 900 elever planeras ✓Tusentals nya bostäder Sollentuna kommun går vidare med ett avtal för Stinsen. Samhällsbyggnadsnämndens ordförande menar att det är en pusselbit som faller på plats för stadsutvecklingen i Häggvik.fredag 5/6 15:00

Socialnämnden kan gå 40 miljoner back

Nyheter Ny prognos för budgeten 2020 Socialnämnden beräknas få ett underskott på 43 miljoner kronor, visar en ny rapport. Nu får kommunledningskontoret gå in för att tillsammans med nämnden arbeta fram en ny budget.fredag 5/6 8:00
Stockholm Direkt