Montadar Kanbar kammade hem en tredjeplats i tävlingen Årets bagare. Foto: Linnéa Jonsson

Montadar från Tensta är tredje bästa bagaren i landet

När tävlingen Årets bagare avgjordes igår stod det klart att Montadar Kanbar, 22, från Tensta hamnade på en tredjeplats. Redan nu har han siktet på att kamma hem titeln och förstaplatsen nästa år.

  • Publicerad 16:25, 15 mar 2019

Tävlingen Årets Bagare gick av stapeln i Göteborg och pågick under fyra dagar tidigare i veckan. En av de sex finalisterna var 22-åringen Montadar Kanbar från Tensta, som till vardags jobbar på Bullar & Bröd på Valhallavägen i Stockholm.

Han hamnade till slut på en tredjeplats i tävlingen, men satsar på att vara med igen nästa år för att då kamma hem förstaplatsen.

– Det känns jätteroligt, det var många väldigt skickliga bagare med i år. Allt handlar inte om att vinna, men jag vill bevisa för mig själv att jag kan det här, så redan nu ska jag börja planera inför att vara med nästa år igen, säger Montadar Kanbar.

Samtidigt har han knappt hunnit hämta sig från veckans tävlingar – inom loppet av några timmar bakade finalisterna inte mindre än 20 croissanter, 20 pain au chocolat, 10 matbröd, 36 kuvertbröd, 20 baguetter, knäckebröd, en bulle med frukt eller bär och en valfri specialbulle.

Det måste ha varit som ett träningspass?

– Ja, jag höll på att dö! Men jag hade snacks och dricka som jag åt och drack av under hela dagen, annars hade det inte gått.

Vad händer framöver?

– Jag är elev i svenska bagarlandslaget så jag ska hjälpa till där inför en kommande tävling. Sen ska jag träna inför nästa år, kolla inspiration från andra i branschen och på nätet och utveckla olika idéer, säger Montadar Kanbar.

Tenstabagare kan prisas för sitt brödhantverk

Topp tre i Årets bagare

Första plats: Alexander Pelli, jobbar på Bageri Petrus i Stockholm

Andra plats: Paul Florian Ficard, jobbar på Björns Konditori Vellinge

Tredje plats: Montadar Kanbar, jobbar på Bullar & Bröd i Stockholm

Källa: Årets bagare

Hässelbygolfare slår ett slag för välgörenhet

Nyheter "Det märks att folk bryr sig" 11-åriga Ebba Åkerlund var en av dem som miste livet vid terrordådet på Drottninggatan. Nu arrangeras en golftävling i Hässelby till förmån för den stiftelse som upprättats i Ebbas namn.onsdag 22/5 16:56

Förlust för Stockholm i spårvagns-EM

Nyheter "Kommer igen nästa år" Pressen var stor på Stockholmslaget som förra året tog hem titeln som Europas bästa spårvagnsförare. Men väl på plats i Bryssel stötte man på patrull, och segern uteblev för Nockebybanan och...onsdag 22/5 16:49