Fortsätter. Rektor Filippa Amanto har inte gett upp om en F-9 montessoriskola, utan har en aktiv dialog med kommunen. Foto: Privat/Mostphotos

Montessoriskola får nej till nytt högstadium

Skolinspektionen avslår Vallentuna montessoriskolas ansökan om att få starta högstadium. Men skolan ska söka igen – när de fått besked om större lokaler.

  • Publicerad 11:40, 7 okt 2019

VallentunaDirekt har tidigare rapporterat om att Vallentuna internationella montessoriskola, som idag är en F-6-skola, vill utöka verksamheten med årskurs 7-9.

Skolan i Vallentuna vill utöka – här kan nya byggnaden hamna

I januari i år skickade skolan in en ansökan till Skolinspektionen om att få starta högstadium.

Den 2 oktober kom Skolinspektionens beslut – ansökan avslås. Motiveringen var främst att underlaget var bristfälligt.

– Det är såklart tråkigt och samtidigt lite väntat eftersom lokalfrågan inte var klar. Vi kommer fortsätta arbetet och söka igen, säger rektor Filippa Amanto.

Behöver större lokaler

Skolan letade många år efter större lokaler och fick i januari i år besked om att de kunde flytta in i Hjälmstaskolan, vilket har funkar jättebra, berättar Filippa Amanto.

Klart: Montessoriskolan i Vallentuna får nya lokaler

Men för att kunna ha fler årskurser behöver de utöka ytterligare, något man har en dialog om med kommunen, enligt Filippa.

– Vi har ett förslag och politikerna är positiva. Det första beskedet var att ett beslut skulle tas i september, men det sköts fram till nästa nämnd. Så fort vi vet att det är klart kan vi skicka in en ny ansökan, säger hon.

Hon berättar vidare att de bett Skolinspektionen att vänta med beslutet tills de kunde lämna in kompletterande uppgifter, men så blev det inte.

Stockholm Direkt