Foto: Mostphotos

Mopeder och cykel i dagens blåljusrapport

Det brukar vara många bilar i blåljusrapporten. Inte i dag. Nu är det mopeder, cykel, båt och en enstaka bil. Samt ett garage i Fjärdhundra.

  • Publicerad 11:32, 11 aug 2019

Söndag ca kl 05.00

Tillinge Ullunda

Stöld. Tidigt på söndagsmorgonen, strax före klockan 5, lämnade en mopedägare sin moped, en svart Baotian Classic, utanför en väns bostad i Tillinge. Då han kom ut en halvtimme senare var mopeden stulen.

Söndag 05.30

Västerleden

Drogbrott. En man i 30-årsåldern fick tidigt på söndagsmorgonen lämna ifrån sig mopeden han körde på Västerleden då han blev misstänkt för Grovt Rattfylleri, Drograttfylleri samt Narkotikabrott eget brukande. Och nej, det var inte den moped som stals en halvtimme tidigare i Tillinge.

Sommaren...(anmält lördag)

Hornö

Båtstöld. Någon gång under de senaste två veckorna (25/7-10/8) har en motordriven båt med tillhörande båtmotor stulits. På plats fanns endast de avklippta kedjor som båten varit fastlåst med kvar.

Båten är en Buster i aluminium, öppen båt. Silverfärgat skrov och blått kapell. Utombordsmotorn är svart, Mercury, 17 hk.

Lördag kl 21:24

Romberga, Annelund

Drogbrott. En personbil stoppades och kontrollerades i Annelund. Föraren, en man i 20 års åldern som inte bor i kommunen, blev misstänkt för Drograttfylleri och Narkotikabrott eget brukande.

Lördag ca kl 21:10

Thedde Jensens gata

Skadegörelse. En man i 50-årsåldern är misstänkt för skadegörelse på Gröngarns Servicehus.

Då polis kom till platsen sedan vittnen slagit larm fann de såväl en sönderslagen ruta som den nu misstänkte mannen. Han omhändertogs av patrullen.

Lördag förmiddag

Bangårdsgatan

Häleri. En cyklande kvinna i 30-årsåldern kontrollerades av polis på lördagen. Då blev hon misstänkt för häleri och cykeln togs i beslag för vidare utredningsåtgärder.

Lördag kl 19-20 (anmält under natten).

Blockvägen Fjärdhundra

Skadegörelse. En garageportsdörr i Fjärdhundra har blivit utsatt för skadegörelse.Även en sidospegel på målsägarens personbil är sönderslagen.

Blåljus: Lugn lördag i Enköping

Nyheter Det var karneval och Kulturer i möte och vackert väder på lördagen. Trots att många människor var ute på gator och torg blev det en nästan helt brottsbefriad dag. Om det inte var för dessa eviga...söndag 25/8 11:16

Lugn natt – endast drogbrott

Nyheter Natten mellan fredag och lördag blev lugn i Enköping. Tre personer togs för drogbrott. Så mycket mer var det inte som rapporterades.lördag 24/8 10:04