Smet. Mopeden, med två personer på, smet från händelsen. Fotot är en genrebild. Foto: Mostphotos

Mopedist körde in bland barn på skolgård i Täby

Polisen kallades ut till Myrängsskolan i Gribbylund i tisdags, efter att en moped kört in på Myrängsskolans skolgård där barnen lekte.

  • Publicerad 11:03, 13 sep 2017

Vid halv tre-tiden i går tisdag larmades polisen till en händelse som skett på Myrängsskolans skolgård.

Enligt Paula Maritz, biträdande rektor på skolan, var det en moped med två personer på, som åkte innanför skolans staket.

– Den här mopeden körde in på skolans äng, innanför staket. På den ängen var det några barn som lekte och spelade fotboll, säger hon.

– Skolpersonalen som var på plats hade tydligt markerat och sagt "stopp ni får inte vara här". De hade ändå åkt in och åkt nära barnen och sedan smitit iväg.

"Skapar extra oro"

Enligt Paula Maritz blev många barn både ledsna och skärrade.

– De är vana att leka där. Det har aldrig hänt förr att obehöriga tagit sig in där, det är klart att det skapar extra oro när man blir överraskad på det viset, även för personalen, säger hon.

Rykten säger att barn skadades fysiskt, något Paula Maritz tillbakavisar.

– Det som har hänt är att mopeden nuddade två barns skor. Så de körde på två barns fötter. Men det finns inga personskador.

– Skadan är att de blev rädda och skrämda av händelsen. Inga barn har åkt ambulans. Det är många rykten som figurerar.

Några säger att ett barn åkt till sjukhus?

– De föräldrar vars barn fick sina skor påkörda har jag informerat om att det hänt. Sedan om de åkt och röntgat har inte jag information om.

Polisen kallades till platsen och skolan har gått ut med information om händelsen till vårdnadshavare.

– Och personalen har skärpt uppmärksamheten, säger Paula Maritz.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23