Laith Ghanima, butikschef för Korverian, är mycket nöjd med Mörbyc centrum och ämnar att stanna. Foto: Saga Lindqvist

Mörby centrums hyresgäster: Bra ledning men dåligt utbud

Enligt en undersökning från Fastighetsbarometern tycker hyresgästerna i Mörby centrum att utbudet i centrumet är för dåligt. Men centrumledningen, den är på topp.

  • Publicerad 15:01, 6 nov 2017

I en undersökning kallad Fastighetsbarometern Butik 2017 som analysföretaget CFI Group gör framkommer det att hyresgästerna i Mörby centrum är mycket nöjda med servicen från centrumledningen.

– Vi har jobbat närmare hyresgästerna och dessutom stärkt upp med personal. Vi har även haft mer fokus på service och jobbat tajtare med hyresgästerna helt enkelt, säger Håkan Larsson, centrumchef.

89 procent av de tillfrågade uppskattar tillgängligheten, 88 procent den interna informationen.

Modebutiken Lyxx, trend och design håller med om att servicen gentemot butikerna i centrum är på topp.

– Ledningen är väldigt samarbetsvillig och duktig. De bryr sig om varje butik och är engagerade i allt som vi gör. I framtiden hoppas jag att det kommer fler butiker som kunderna efterfrågar. Gärna underklädesbutiker och någon sportaffär skulle varit bra, säger Anna Carlsson, butikschef på Lyxx, trend och design.

Laith Ghanima, butikschef för Korverian i Mörby centrum är enig med Anna Carlsson.

– Jag är nöjd med allt. Jag har varit här i tio år och kommer nog att stanna.

Ledningen har satsat stort på att hyresgästerna ska känna sig informerade och vara delaktiga i vad som sker i centrum. Veckobrev är en av metoderna.

– Varje vecka går vårt veckobrev ut till hyresgästerna med allt som de behöver veta. Hyresgästerna får veckobreven digitalt, men vi ser också till att lämna veckobreven fysiskt i butikerna eller kontoren, säger Håkan Larsson.

Samtidigt ligger centrumet i botten i kategorin "butiksutbud".

– Det är ju så att Mörby centrum är för litet. Det är också därför som vi ska bygga ut. I nuläget är centrum fullt uthyrt så problematiken är att det inte finns plats, säger Håkan Larsson.

Centrumets framtida målsättning är att utbudet ska ligga i topp.

– Kunder har saknat sportaffärer och Cleas Ohlson och sånt. Och om vi inte ligger i topp gällande utbudet i kommande centrum, ja, då har vi gjort ett dåligt jobb, säger Håkan Larsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ordningsvakten om stöket i centrum: "Föräldrarna måste ta sitt ansvar"

Nyheter "Skrämmande för att vara en 14-åring" På eftermiddagar och kvällar blir det en del stök i Vallentuna Centrum och på kulturhuset. Något som har gått till sin gräns, anser ordningsvakten Roger Bärlund.måndag 22/10 16:32

Nu ska köerna lösas upp - med nya filer

Nyheter En av Täbys värsta trafikproppar byggs om Att det blir långa köer och trafikstockningar på Täbys vägar är ingen nyhet. Men nu pågår ett arbeta med att öka framkomligheten på Marknadsvägen och kring Bergtorpsrondellen.måndag 22/10 16:08