DOM. Här ska 22-åringen från Rissne avtjäna sitt straff. Foto: Mostphotos

Morddömd ska avtjäna straff på Kumla

2016 begicks tre mord i Sundbyberg. Nu ska en 22-åring från Rissne, dömd för mord och grovt vapenbrott, avtjäna sitt tolvåriga straff på anstalten Kumla. Samtidigt har kompanjonen, som dömdes till livstid, omplacerats från Kumla till anstalten Hall.

  • Publicerad 16:20, 3 jan 2019

I januari och mars 2016 begicks tre mord i Sundbyberg. En redan skadad man sköts till döds när denne var på väg till Karolinska sjukhuset efter en skottlossning i Hallonbergen. Sex veckor senare dödades ett par där mannen blivit vittnen till uppgörelsen som ledde till första mordet.

Totalt dömdes sex unga personer till skiftande straff för trippelmorden och nu har en av dem placerats på Kumla där denne ska avtjäna sitt straff fram till den villkorliga frigivningen som är beräknad till första kvartalet 2025.

På Kumla har den för morden dömde ledaren, dömd till livstid, vid flera tillfällen isolerats då det förelegat en hotbild. Denne har nu omplacerats till anstalten Hall utanför Södertälje.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Passa vidare fick en bra start

Nyheter Fler än tidigare har skoj på Rissne IP Sommarlovsaktiviteterna på Rissne IP är igång och första veckan blev bästa premiärveckan sett till antal deltagare.tisdag 25/6 14:10

Lärarförbundet vill ha dialog om skolkommission

Nyheter Lärarförbundet i Sundbyberg välkomnar förslaget om en skolkommission, men hade gärna sett att det hade presenterats efter en dialog med förbundet.tisdag 25/6 10:12
Stockholm Direkt