DOM. Här ska 22-åringen från Rissne avtjäna sitt straff. Foto: Mostphotos

Morddömd ska avtjäna straff på Kumla

2016 begicks tre mord i Sundbyberg. Nu ska en 22-åring från Rissne, dömd för mord och grovt vapenbrott, avtjäna sitt tolvåriga straff på anstalten Kumla. Samtidigt har kompanjonen, som dömdes till livstid, omplacerats från Kumla till anstalten Hall.

  • Publicerad 16:20, 3 jan 2019

I januari och mars 2016 begicks tre mord i Sundbyberg. En redan skadad man sköts till döds när denne var på väg till Karolinska sjukhuset efter en skottlossning i Hallonbergen. Sex veckor senare dödades ett par där mannen blivit vittnen till uppgörelsen som ledde till första mordet.

Totalt dömdes sex unga personer till skiftande straff för trippelmorden och nu har en av dem placerats på Kumla där denne ska avtjäna sitt straff fram till den villkorliga frigivningen som är beräknad till första kvartalet 2025.

På Kumla har den för morden dömde ledaren, dömd till livstid, vid flera tillfällen isolerats då det förelegat en hotbild. Denne har nu omplacerats till anstalten Hall utanför Södertälje.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10