Enligt Gårdare pågår det just nu 15 dödliga konflikter i gängmiljön i Stockholms län. Foto: Arkivbilder

Mordet på Shayan: Stor risk för fler våldsdåd

Polisen tror att 22-åriga Shayan Gaff inte var den egentliga måltavlan för skotten som tog hans liv. Därmed är det troligt att en annan person svävar i livsfara. "Att vi kommer få fler skjutningar är vi säkra på", säger Fredrik Gårdare, polisens utredare.

  • Publicerad 14:41, 5 nov 2018

Den 21 oktober sköts 22-åriga Shayan Gaff till döds i Segeltorp centrum. Han var lärarstudent och enligt polisen inte inblandad i kriminalitet. Gärningsmannens tillvägagångssätt känns däremot igen från mord i gängmiljön. Det har fått polisen att tro att Shayan inte var den egentliga måltavlan.

Är personen som i så fall var måltavlan i fara?

– Det kan mycket väl vara så att den som var tänkt offer svävar i livsfara. Om man upplever att man är den personen, kontakta polisen så kan vi bedöma om det finns skyddsbehov, säger Fredrik Gårdare, polisens utredare.

Finns det risk för fler våldsdåd i området?

– Risken är väldigt hög. Men det kanske inte kommer hända just i Segeltorp. Det kan hända var som helst där offret finns. Men att vi kommer få fler skjutna är vi helt säkra på. Det här kommer fortsätta tills det tas rejäla tag från högsta nivå i det här landet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Gårdare pågår det just nu 15 dödliga konflikter i gängmiljön i Stockholms län. För personer i den miljön är hotet om dödligt våld vardag.

Igår sköts två personer i Hagsätra och enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet tog sig två misstänkta gärningsmän från platsen på en moped, ett liknande tillvägagångssätt som mordet på Shayan Gaff. Fredrik Gårdare vet inte om dessa skjutningar har någon koppling till mordet i Segeltorp.

– Det är inte orimligt men inte säkert heller. Gängkonflikterna går ofta in i varandra. En skjuten föder två nya skjutningar och en sprängd handgranat föder ytterligare bombattentat.

Hoppas på att kriminella vittnar

Till Aftonbladet sade Fredrik Gårdare här om dagen att till och med gängkriminella som vanligtvis inte tar kontakt med polisen har gjort det om mordet på Shayan Gaff. Till HuddingeDirekt vill han inte avslöja för mycket, men han tror att även kriminella har upprörts av att det tillsynes är en oskyldig person som har skjutits.

– Därför är det min förhoppning att även kriminella skulle kunna lämna information till oss. Jag förstår naturligtvis att ingen kommer att peka ut vem som har skjutit, men jag tror att de skulle kunna lämna info så att vi får klarhet i vad som har hänt. Så att de anhöriga får veta varför det hände.

Polisen: Fel person kan ha skjutits i Segeltorp

Shayans familj kräver att våldet stoppas