Foto: Mostphotos

Mordförsök, grov misshandel och en hjälte i Koffsan

Natten mot lördag kunde en person avbryta en större båtstöld i Koffsan. I Örsundsbro blev en man knivskuren i vad som kan vara ett mordförsök och i Enögla blev en man misshandlad. Här är blåljusrappporten från det senaste dygnet.

  • Publicerad 09:00, 12 okt 2019

Lördag ca 00:30

Koffsan, båthamnen

Stöld av båtar. Ett vittne gjorde en hjälteinsats vid Koffsan i natt. Båttjuvar hade brutit loss fem båtar och satt ihop dem till ett följe. När de skulle dras iväg ingrep ett vittne och avbröt stölden.

Vittnet såg två män springa från bryggan och in i skogen. Polispatruller kom till platsen inklusive sökande hund. De fick dock inte upp något spår och männen tros ha blivit hämtade av "någon form av fordon".

På platsen beslagtog polisen en bultsax som beskrivs som "den största som patrullen någonsin sett".

Lördag ca 0230-0300

Västerviksgatan

Grov misshandel. En man i 20-30 års åldern slog i natt en jämnårig i huvudet. Offret ramlade till marken och misshandeln fortsatte. Den slagne uppvisade efteråt en bula i huvudet och hade kraftig yrsel.

Fredag ca 23:00

Örsundsbro

Försök till mord alternativt grov misshandel. Vid ett bråk i en bostad blev en man i 40-årsåldern knivskuren. Vittnen som observerade att något hände i bostaden larmade polis som kom med flera patruller. Tre personer greps och under lördagsförmiddagen fortsätter polisen utreda vad som hände. Skadorna på mannen bedöms inte vara livshotande.

Okänd tidpunkt (anmält fredag)

Östra järnvägsgatan

Metall-stöld genom inbrott. Ett företag på Östra Järnvägsgatan har haft inbrott på sitt område och bestulits på koppar. En Peugeot kan eventuellt sättas i samband med denna stöld. Brottet kan eventuellt sättas i samband med den stöld av en Peugeot Partner som gjordes under natten från ett inhägnat område på Dr Westerlunds gata.

Natt mot lördag

Bergsgatan

Inbrott. Flera källarförråd har utsatt för inbrott under natten. Än finns inte fastställt om något stulits och i så fall vad.

Blåljus i helgen: Vådaskott vid vildsvinsjakt

Nyheter En jägare i 50-årsåldern fördes i lördags kväll till sjukhus sedan han träffats av ett vådaskott. Dessutom: däckstölder på Fårticksgatan, lägenhetsbrand och rattfylleri vid Coop.måndag 11/11 10:46

Hur hamnade brassarna i Fanna?

Nyheter Succésäsongen. Spektakulär trupp ger frågetecken. Det var glädjescener på Fanna IP för en månad sedan när Fanna BK:s herrlag vann premiärsäsongen i Division 3 Norra Svealand. Men succésäsongen har också omgärdats av rykten. – Vi visste redan inför...fredag 8/11 13:27