Mordförsök i Härnevi - en man gripen

Med gevär sköt en man genom bilrutor och framför allt in i en fastighet i närheten av Härnevi IP. Mannen flydde med bil, men körde kort därefter in i en trädgård och kunde gripas där.

  • Publicerad 20:45, 21 maj 2018

Mannen, en man i 60-årsåldern boende i Enköpings kommun men inte alls där skotten avlossades.

Han har tidigare haft ett förhållande med en kvinna som bor i huset.

Det var vid 19-tiden på måndagskvällen som mannen sköt flera slott.

En bortskjuten bilruta är ett av de tecken som visar att skjutningen skett, ett stort hål i vardagsrumsfönstret visar hur allvarlig händelsen var.

I vardagsrummet fanns en person som dock inte blev träffad. Ingen människa blev fysiskt skadad, men de boende är skärrade av händelsen.

När skytten avlossat sina skott flydde han i en röd bil förbi idrottsplatsen, men körde kort därefter rakt in på en tomt där barn lekte.

Inte heller där blev någon skadad, men ett nedmejat staket, en stock som mejats till ved och framför allt en omkullkörd lekstuga vittnar om vad som hänt och vad som kunde ha hänt.

Den röda bilen kördes rakt in i ett snår på tomten.

Där kunde mannen gripas.

– Polisen slet ut honom med dragna vapen, berättar ett vittne som råkade köra förbi just då.

Polis bekräftar också att en man gripits för mordförsök.

Fastigheten där skotten avlossades är avspärrad för teknisk undersökning.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Teater om hemlig judisk tidning

Nyheter Den 29 september visas teatern "Några av oss" på Joar Blå. En pjäs med verklighetsbakgrund, om judar i ett koncentrationsläger.tisdag 18/9 13:03