FLYKT. Övervakningskameror visar hur den misstänkte flyr längs Tenstagången. Bilden från mordplatsen togs några dagar efter mordet.

Mordmisstänkt man fångad på film

Nu åtalas en man för mordet på en koranlärare i Tensta i början av oktober. Den misstänkte fångades av kameror både i Sundbyberg och Tensta.

  • Publicerad 18:32, 20 dec 2017

Koranläraren mördades med en kniv i Tensta centrum på morgonen den femte oktober. Den misstänkte mördaren ska ha fångats på film både dagen före brottet i Tensta och på dagen för brottet i både Sundbyberg och Tensta.

Kamerorna har fångat hur den misstänkte mannen, som är i övre 20-årsåldern, besökte en matbutik i Sundbyberg på morgonen. Han ska ha frågat en anställd i butiken om energidryck för att en stund senare lämna butiken. Personalen upptäckte sedan att det saknades två köksknivar. Den misstänkta stölden filmades inte, eftersom det inte finns några kameror vid köksredskapen.

LÄS MER: Man häktad för mordet

Efter besöket i matbutiken tog sedan mannen tunnelbanan till Tensta där han misstänks ha angripit och mördat koranläraren. Enligt kamerabilderna ska offret ha passerat gärningsmannen då han gick till attack mot koranläraren. Offret ser ut att bli knivhuggen i ryggen, för att sedan försöka fly men blir upphunnen efter tio meter och får ytterligare ett knivhugg. Den misstänkte försvinner sedan längs Tenstagången.

Den misstänkte greps tre dagar efter dådet och står nu åtalad för mord vid Solna tingsrätt.

Den dödade mannen var född i början av 1980-talet. Han var inte tidigare känd av polisen, utan beskrivs som en lugn och skötsam familjefar, som engagerat sig i samhällsfrågor i Tensta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.