Platsen för mordet. Inom fyra veckor, i väntan på teknisk utredning, planeras åtal väckas. Foto: Anton Kyhlbäck

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

  • Publicerad 14:31, 19 aug 2019

På måndagen var den mindre sinnesundersökningen klar i fallet där en tonårspojke från Danderyd misstänks ha mördats av sin kamrat i Sollentuna.

En psykisk störning vid händelsen kan misstänkas, meddelar överläkaren, och en mer omfattande undersökning rekommenderas.

Förra veckan flyttades åtalstiden i fallet fram till den 11 september.

– Det enkla svaret på det är att man inte är klar med utredningen, sa åklagare Rickard Wahlqvist som leder förundersökningen då.

Fredagen den 2 augusti, vid 22-tiden, fick polisen ett samtal där en person uppgav att han hade skadat sin vän. Senare påträffades två jämnåriga tonårspojkar i Bergendals-området i Sollentuna, varav den ena var allvarligt skadad.

"Ovanligt"

Pojken avled senare under natten.

Den andra personen häktades och kan alltså ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

Ännu är det oklart vad som föranlett händelsen.

– Ett sånt här grovt brott mellan två unga personer som känner varandra, inte rör sig i gängkretsar och som kommer från ordnade sociala förhållanden, är ovanligt, sa Rickard Wahlqvist i förra veckan.

– Det är ett allvarligt brott, och det är vad som gör det ovanligt. Det finns inte heller någon tydlig motivbild, och det är lite förbryllande.

Åtal dröjer efter mord på tonåring

Krisstöd till unga i Danderyd efter yxmordet i Sollentuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nattvandrare punktmarkerar otrygga platser

Nyheter Arbetar aktivt för att öka tryggheten efter dödsskjutning Sedan en man sköts till döds vid busstorget arbetar nattvandrarna Farsor och morsor med att öka tryggheten genom att punktmarkera olika platser i Sollentuna.tisdag 18/2 17:11

Fem dömda för inbrott i norra Stockholm

Nyheter Åklagare: Positivt att vi lyckats bryta en inbrottstrend Fyra män och en kvinna har dömts till fängelse och skyddstillsyn för 18 inbrott i bostäder i norra Stockholm.måndag 17/2 15:37

Så vill Sollentunahem använda sina lokaler

Nyheter "Det finns inget motstånd till att släppa in föreningar" Flera lokaler står oanvända på Malmvägen - samtidigt som föreningar har svårt att hitta lokaler. Sollentunahems vd menar att många av lokalerna inte är anpassade för föreningar.fredag 14/2 16:00
Stockholm Direkt