Platsen för mordet. Inom fyra veckor, i väntan på teknisk utredning, planeras åtal väckas. Foto: Anton Kyhlbäck

Mordmisstänkt pojke kan ha lidit av allvarlig psykisk störning

Tonåringen som misstänks för mordet på en jämnårig kamrat kan få genomgå en större rättspsykiatrisk undersökning.

  • Publicerad 14:31, 19 aug 2019

På måndagen var den mindre sinnesundersökningen klar i fallet där en tonårspojke från Danderyd misstänks ha mördats av sin kamrat i Sollentuna.

En psykisk störning vid händelsen kan misstänkas, meddelar överläkaren, och en mer omfattande undersökning rekommenderas.

Förra veckan flyttades åtalstiden i fallet fram till den 11 september.

– Det enkla svaret på det är att man inte är klar med utredningen, sa åklagare Rickard Wahlqvist som leder förundersökningen då.

Fredagen den 2 augusti, vid 22-tiden, fick polisen ett samtal där en person uppgav att han hade skadat sin vän. Senare påträffades två jämnåriga tonårspojkar i Bergendals-området i Sollentuna, varav den ena var allvarligt skadad.

"Ovanligt"

Pojken avled senare under natten.

Den andra personen häktades och kan alltså ha lidit av en allvarlig psykisk störning.

Ännu är det oklart vad som föranlett händelsen.

– Ett sånt här grovt brott mellan två unga personer som känner varandra, inte rör sig i gängkretsar och som kommer från ordnade sociala förhållanden, är ovanligt, sa Rickard Wahlqvist i förra veckan.

– Det är ett allvarligt brott, och det är vad som gör det ovanligt. Det finns inte heller någon tydlig motivbild, och det är lite förbryllande.

Åtal dröjer efter mord på tonåring

Krisstöd till unga i Danderyd efter yxmordet i Sollentuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Nu börjar försäljningen av Sollentunahem

Nyheter Under hösten ska kommunen hitta en ny aktör Konsultföretaget Svefa har fått uppdraget att under hösten hitta en köpare till Sollentunahems hyresrätter i Rotebro. På torsdag hålls första informationsmötet med hyresgästerna.onsdag 18/9 10:26

Rotebroleden fortfarande inte helt färdig

Nyheter Nattarbeten pågår Klart våren 2019 står det på skyltarna som omgärdar Rotebroleden – men än så länge pågår bygget på sina håll. Här är nya tidsplanen.tisdag 17/9 11:37

Här har elever fått skapa sina egna lekplatser

Nyheter Två skolor får nya lekplatser Två nya lekplatser invigs inom kort på två av Sollentunas kommunala skolor. Eleverna har varit med i arbetet, från ax till limpa.måndag 16/9 17:48
Stockholm Direkt