MISSTÄNKT. Den misstänkte gärningsmannen kan ha varit allvarligt psykisk störd vid händelsen. Foto: Leif Oldenburg

Mordmisstänkt tros vara psykisk störd

Den Tumbabo som är åtalad för mordet i Segersjö var allvarligt psykiskt störd vid händelsen. Det visar en psykundersökning som gjorts av en rättsläkare, rapporterar Mitt i.

  • Publicerad 14:09, 5 jun 2019

Det var den 7 december som mannen i 40-årsåldern greps av polis i samband med mordet på en man i Segersjö. Han häktades senare på sannolika skäl misstänkt för mord och blev i april åtalad.

Enligt åtalet i Södertörns tingsrätt ska den misstänkta mannen ha huggit den andra mannen i huvudet och armarna med en yxa.

I dag gick tingsrätten igenom resultatet från en psykundersökning som gjorts av den misstänkta mannen vilken visar att han var allvarligt psykisk störd vid gärningen och är i behov av vård, vilket Mitt i var för att berätta om.

Undersökningen, som till stora delar är sekretessbelagd, visar också att den misstänkta mannen även annars "lider av en allvarlig psykisk störning".

Den åtalade mannen förnekar brott och till Mitt i säger mannens advokat Rikard Johansson att flera omständigheter gör att han inte borde dömas för brott.

Misstänkt för mord i Segersjö åtalas

Misstänkt för Tumbamordet nekar till brott