Park Folkets Hus i Örby får stort ekonomiskt bidrag nästa år. Foto: Erik Simander

Mötesplatser i Söderort ska få mer liv

Två kulturföreningar i Söderort får bidrag för nästa år på totalt 800 000 kronor. Pengarna ska gå till att skapa nya mötesplatser och ordna aktiviteter.

  • Publicerad 15:36, 20 dec 2017

Den här veckan klubbade kulturnämnden två nya platser i Stockholm stad som ska få ekonomiskt stöd och status som samlingslokaler. Det ena är Sköndals Allaktivitetshus som drivs av föreningen med samma namn och det andra är Park Folkets Hus Älvsjö som ligger i Örby.

– Båda föreningarna är helt nya och vill utveckla de här platserna så att medborgare i alla åldrar kan mötas och där andra föreningar kan hyra lokal, säger kulturborgarrådet Mirja Räihä (S).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

De två föreningarna får 500 000 respektive 297 000 kronor i bidrag till 2018.

Vad ska pengarna gå till?

– Det kostar att bygga upp en ny verksamhet, med personal och utrustning och hyra, och ordna kulturevenemang. Det ska de här pengarna bidra till, säger Mirja Räihä.

Bidraget innebär också att de nya lokalerna kommer att kunna bokas genom stadens centrala bokningssystem, enligt Mirja Räihä (S).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

StockholmDirekt berättade tidigare i höstas om den nystartade filmklubben i Park Folkets Hus i Örby som har köpt in helt ny bioutrustning och nu visar film varannan helg.

De övriga tre föreningarna som får stöd som samlingsplatser nästa år är Folkkulturcentrum i Hjorthagens kulturhus, Folkets Husby i Husby Träff och föreningen Folk i Skärholmen.

Här är bion i Söderort som går bättre än någonsin

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Brand i Nackareservatet

Nyheter Tidigare släckt brand har blossat upp igen Räddningstjänsten är just nu på väg till Brotorp i Nackareservatet sedan en tidigare släckt brand i området har tagit fart igen. Omfattningen är ännu oklar men en rökpelare sträcker sig upp i luften.torsdag 19/7 13:59

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17