Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet Ann Winkler.

  • Publicerad 13:17, 19 jul 2018

Det var klockan 12.34 som polisen fick ett larm om att en privat motorbåt börjar brinna i under Essingebron, i vattnet mellan Gröndal och Stora Essingen.

Stockholmaren Ann Winkler såg när det hände. Hon satt och solade vid Ormberget i Gröndal när det plötsligt hörde en smäll.

– Det var en rejäl smäll. När vi tittade upp rök det från en båt väldigt kraftigt, en motorbåt, en day cruiser. Sedan ser vi att det börjar flamma upp lågor och att det är folk på båten. Flera andra båtar närmar sig och plockar upp personerna som kastat sig i vattnet, säger Ann Winkler.

Enligt polis ska det ha funnits tre personer ombord som alla kastade sig i vattnet och som nu är upplockade av räddningspersonal. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador men räddningsinsatsen och släckningen av den brinnande båten pågår ännu.

Båtbrand. En motorbåt fattade plötsligt eld under Essingebron. Personer ombord kastade sig i vattnet. Räddningsinsatsen pågår. Foto: Ann Winkler

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Han vill både höja och utöka trängselskatten

Nyheter MP-toppen Daniel Helldén i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Daniel Helldéns och Miljöpartiets främsta mål efter valet.lördag 18/8 9:30

Polisen planerar jätteinsats i Stockholm

Nyheter ✓Nazistmarsch ✓Minst 134 tillställningar ✓Polis: Blir en utmaning 134 olika ansökningar om möten, tillställningar och demonstrationer lördagen den 25 augusti. Samma dag som nazister planerar att marschera rakt genom City. Nu rustar polisen för en jätteinsats.lördag 18/8 8:20