Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet Ann Winkler.

  • Publicerad 13:17, 19 jul 2018

Det var klockan 12.34 som polisen fick ett larm om att en privat motorbåt börjar brinna i under Essingebron, i vattnet mellan Gröndal och Stora Essingen.

Stockholmaren Ann Winkler såg när det hände. Hon satt och solade vid Ormberget i Gröndal när det plötsligt hörde en smäll.

– Det var en rejäl smäll. När vi tittade upp rök det från en båt väldigt kraftigt, en motorbåt, en day cruiser. Sedan ser vi att det börjar flamma upp lågor och att det är folk på båten. Flera andra båtar närmar sig och plockar upp personerna som kastat sig i vattnet, säger Ann Winkler.

Enligt polis ska det ha funnits tre personer ombord som alla kastade sig i vattnet och som nu är upplockade av räddningspersonal. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador men räddningsinsatsen och släckningen av den brinnande båten pågår ännu.

Båtbrand. En motorbåt fattade plötsligt eld under Essingebron. Personer ombord kastade sig i vattnet. Räddningsinsatsen pågår. Foto: Ann Winkler