Foto: Mostphotos

Motorcyklist avled i krock

En krock mellan en motorcykel och en lastbil på Mälarvägen tidigt på måndagsmorgonen hade dödlig utgång. Motorcykelföraren, en man, avled på olycksplatsen.

  • Publicerad 11:02, 18 jul 2016

Olyckan inträffade vid 06-tiden på måndagsmorgonen i korsningen Mälarvägen – Rydholmsvägen som leder till Eds återvinningscentral.

Lastbilen körde på Mälarvägen norrut och skulle göra en vänstersväng in på Rydholmsvägen. I motsatt färdriktning kom motorcykeln och skulle fortsätta rakt fram mot Stäket. Fordonen krockade.

Räddningstjänsten som kom till platsen påbörjade livräddande åtgärder på motorcykelföraren, men hans liv gick inte att rädda. Lastbilsföraren chockades av händelsen och har tagits omhand av arbetsgivaren.

Lastbilsföraren fick göra en nykterhetskontroll på plats vilken visade att han inte var alkoholpåverkad. Polisen undersöker nu hur olyckan gick till och brottsrubriceringen lyder vållande till annans död. Motorcyklisten är identifierad, men polisen vill inte gå ut med hans ålder. Polisen är i färd med att underrätta hans anhöriga.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Stor polisinsats efter rån mot elektronikföretag

Nyheter Minst en person greps under natten till lördagen Det blev stort polispådrag efter en stöld mot ett elektronikföretag i Upplands Väsby natten till lördagen.måndag 14/10 11:07

BSK:s damer klara för elitettan – vann äntligen ett kval

Sport "Jag är så himla stolt över laget och vår insats i år" Succén är ett faktum. Bollstanäs SK:s damer är tillbaka i elitettan efter dubbla kvalsegrar över Sunnanå. Något som kändes som en omöjlighet för ett drygt halvår sedan.söndag 13/10 17:00
Stockholm Direkt