Stängd. Drop-in-mottagningen är stängd sedan i onsdags förra veckan. Foto: Privat/Arkivbild

Mottagning stängd efter hot och våld

"Öppna mottagningen stängd på grund av hot och våld". Det meddelandet mötte besökare till Fittja vårdcentrals öppna mottagning i torsdags förra veckan. Från och med nu tar vårdcentralen bara emot bokade besök.

  • Publicerad 10:23, 6 dec 2017

Beslutet att stänga den öppna drop-in-mottagningen på vardagsmorgnar fattades förra onsdagen på grund av hot och våld mot personal.

– Jag vill inte gå in på detaljer, men det är av arbetsmiljöskäl vi gör det här. Det har inte blivit bra möten utan konflikter som tar sig uttryck på olika sätt. Det har varit för högt tryck med 30, 40 besökare som har fått sitta och vänta och bara en sjuksköterska. En del har fått vänta utan att få någon tid, säger Eva Sundborg, verksamhetschef för Fittja vårdcentral.

Det är bara den öppna mottagningen som stängt, inte vårdcentralen. Den som blir akut sjuk får från och med nu ringa in på morgonen för att få en tid senare under dagen.

– Jag vet att en del tolkat det här som att vi stänger vårdcentralen helt, så är det inte. Men man måste ringa och boka tid i förväg, säger Eva Sundborg.

Varför tar ni inte in fler sjuksköterskor till den öppna mottagningen?

– Vi har en budget att hålla. Vi kommer utöka antalet jourtider och har bättre telefonbemanning under morgonen. Det är bättre sprida ut mötena så här under dagen, jag tror att det här kommer att bli mycket bättre.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.