Påhälsning. Målsägande träffade på en maskerad person med kofot i sin hall. Foto: Sacharias Källdén

Mötte inbrottstjuven i hallen – ringde 112

Mitt på eftermiddagen knackade det på dörren – och bara några minuter senare bröts ytterdörren upp med kofot.

  • Publicerad 08:44, 13 mar 2020

Ett inbrottsförsök rapporterades i Kragsta under onsdagseftermiddagen. En person var hemma och hörde hur det knackade på ytterdörren. När hen tittade ut genom fönstret syntes en okänd man som gick mot en personbil där det satt flera personer.

– Strax efter hör målsägande hur någon bryter upp dörren. Man ringer 112, går ut i hallen och ser en maskerad gärningsperson med en kofot, som flyr ut och försvinner i bil, säger kommunpolis Stefan Dahlgren.

Ingen är gripen

Polispatrull kallades till platsen som gjorde eftersökningar, men de har inte kunnat identifiera någon misstänkt. Stefan Dahlgren menar att målsägaren gjorde helt rätt i situationen.

– I det här läget får man ringa 112, och så ger man sig till känna. Då lär gärningspersonerna definitivt vända på klacken om de verkligen inte vill åt något, säger Stefan Dahlgren.

Läckraste bönan från Brottby

Nyheter Här har den odlats i generationer Bönan Brottby har fått erkännande som bevarandesort. Det betyder att den anses vara av stort kulturhistoriskt värde med lokala smaker. Nu öppnas dörren för den kommersiella marknaden.fredag 27/3 17:12

Peter, 16, mördades – så vill de närstående hedra hans minne

Nyheter ”Jag kan beskriva honom med ett ord – snäll.” Mordet på 16-åriga Peter Plax skakade hela Sverige. Nu vill Peters familj och vänner hedra sonen, klasskompisen, pianisten och basketkillen så att människor kan minnas allt det han var i stället för...fredag 27/3 16:34
Stockholm Direkt