PEPP. Kattfantasten Dirk Lüders har inte gett upp hoppet om ett kattkafé i Stockholm – trots en del motstånd. Foto: Privat/Mostphotos

Motvind för nytt kattkafé på Södermalm

Många nyfikna läsare har hört av sig och undrar hur det går för Sveriges första kattkafé som utlovats på Södermalm. Vi ringde upp Dirk Lüders, hjärnan bakom The Cat Corner, för att kolla läget...

  • Publicerad 14:48, 26 jan 2018

Han öppnar Sveriges första katt-kafé

... Hur går det egentligen?

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

– Vi fortsätter att jobba för detta, även om efterfrågan är stor så har vi inte riktigt fått in de pengar som krävs än. Men jag håller på att diskutera med olika investerare och tror att finansiering kan bli klart under våren. Sedan ska vi hitta en lämplig lokal på Södermalm också.

Har ni siktet på någon särskild lokal?

– Det är svårare än man tror. The Cat Corner ska inte tillaga något eget utan ta emot leveranser av fika, så vi behöver inget kök. Samtidigt måste vi ha tillstånd för att ha ett kök, för att få öppna ett kafé. Så det gäller att hitta en plats där detta fungerar, ihop med tillstånd från länsstyrelsen och så vidare.

Sveriges första katt-kafé – ett steg närmare

Känner ni av suget från södermalmsborna?

– Ja, vi har lagt upp en reklamfilm på Facebook som har visats 120 000 gånger och och också delats väldigt mycket. Många är intresserade. Samtidigt märker man ett motstånd hos en del bostadsrättsföreningar som först är positiva, men som backar när de får höra att det är nio katter inblandade.

Är stockholmarna verkligen redo för det här då?

– Det tar kanske längre tid än vi trott, idén uppfattas fortfarande som lite konstig av många här och man är inte beredd att ta risken det innebär med en annorlunda verksamhet. Det är sorgsamt när vi vet hur bra det går för de över 50 kattkaféerna som finns i till exempel Tokyo och London, säger Dirk Lüders.

LADDA NER VÅR APPIphone eller Android

Nio katter på menyn

Dirk Lüders planerar att öppna ett kafé på Södermalm där det förutom kaffe och kakor även kommer att springa runt nio stycken katter.

Fenomenet finns ännu inte i Sverige, men i exempelvis Tokyo är kattkaféer ett vida utbrett koncept.

Tanken är att kattälskare, som kanske själva av olika anledningar inte kan ha katt, ska få chansen att gosa med sitt favoritdjur ändå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.