Jan Valeskog (S) och platsen där KFUM vill bygga hallen. Foto: Socialdemokraterna / Maja Brand

MP kan rädda ratade KFUM-hallen

Efter beskedet att staden vill stoppa KFUM:s idrottshall vid Wenner-Gren Center är föreningen rasande. Nu får föreningen stöd från Miljöpartiet, som går emot Jan Valeskogs (S) linje.

  • Publicerad 09:46, 28 nov 2017

I förra veckan avslöjade StockholmDirekt att exploateringskontoret vill ge markanvisningen för tomten vid Wenner-Gren Center till stadens egna bolag Sisab och låta dem bygga och driva en idrottshall med skola där. Det upprör KFUM:s projektledare Michael Lagerkvist.

– Det känns som att det är ett rent politiskt spel och det är anmärkningsvärt att Jan Valeskog använder sig av en rapport från exploateringskontoret som innehåller både direkta felaktigheter och som dessutom jämställer oss med kommersiella aktörer i form av fastighetsbolag som är börsnoterade, säger han.

Vill göra plats för bostäder

Nytillträdda stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) menar att KFUM-hallen helt enkelt inte får plats. Åtminstone inte på den östra tomt där skolan ska byggas.

– Skolan måste få ta plats på den här tomten. Samt de bostäder och det äldreboende som vi planerar i området. Men ingenting är bestämt än, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hela den rödgrönrosa majoriteten är dock inte enad i fråga. StockholmDirekt kan nu berätta att Miljöpartiet bestämt sig för att gå emot Jan Valeskog och Socialdemokraterna.

– Vi anser att KFUM ska ges en korrekt chans att delta. Det är dumt att stänga dörren till en förening som erbjuder ett helt paket, säger Cecilia Obermüller, Miljöpartiets talesperson i stadsbyggnadsfrågor i Stockholm.

Vad säger du om att bostäderna som Jan Valeskog hävdar inte får plats om KFUM-hallen byggs?

– Det är inte ens säkert att det går att bygga bostäder på den tomten, utan det måste i så fall utredas vidare, säger Cecilia Obermüller.

Fullstor hall - till ytan

Att den idrottshall som staden vill bygga själva inte är fullstor är, enligt Jan Valeskog, ett missförstånd. Däremot kommer den inte ha några läktare, men till själva ytan är den fullstor. En hall med läktare vill han bygga på en annan plats.

– På den västra sidan vill vi däremot bygga en fullstor hall med läktare, och ta hjälp av privata aktörer. Dessutom hoppas vi på en hall vid Valhallavägen, ett projekt som tidigare strandat. Drömscenariot är tre nya hallar i ett område som verkligen behöver det, säger han.

KFUM erbjuder er att bygga och driva själva i samarbete med staden. Vad är problemet?

– Det är en sak att skriva att man har pengar, men man måste också kunna visa att man har resurserna.

Hallen som KFUM vill bygga. Foto: Dinelljohansson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43