INTERNUTREDNING. – Vi från distriktet har bett kommunalrådet att lämna sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan, säger Elin Olsson (MP), Stockholmsregionens ordförande. Foto: Ulrica Andersson

MP-kommunalrådet tvingas avgå

Miljöpartiet kräver att kommunalrådet Siyamak Sajadian Sasanpour (MP) lämnar sin post. Kommunens internutredning om arbetsmiljöproblem, såväl som partiets egen internutredning bland sina medlemmar, visar att situationen är ohållbar.

  • Publicerad 17:47, 5 dec 2017

Vi ser att detta är ohållbart och kommer inte gå att hämta hem

Kommunstyrelsens vice ordförande, Siyamak Sajadian Sasanpour (MP), har anklagats för att orsaka arbetsmiljöproblem hos förvaltningen. Nu har ett resultat presenterats av det företag som anlitats för att genomföra en internutredning.

Utredningen visar klart och tydligt att kränkande särbehandling och mobbning förekommit, enligt en källa med insyn. Flera personer uppges ha varit utsatta. En person ska ha fått ett medicinskt utlåtande där det framkommer att sjukskrivningen beror på trakasserier.

Kindpussar mot unga kvinnor uppges ha varit klart olämpligt och utredarna påpekar att det skulle kunna polisanmälas.

Utredarna ska också ha reagerat på att flera personer, då de förstått att de måste stå med sitt namn inför kommunalrådet, backat från att vittna eller ändrat i sina berättelser.

Resultatet i utredningen bygger på händelser som ska ha skett senaste 1–2 åren, men trakasserier ska ha förekommit ännu längre tid.

Slutsatserna av rapporten kommer tas upp under ett extrainsatt kommunstyrelsemöte i kväll.

Siyamak Sajadian Sasanpour är vice kommunstyrelseordförande och ordförande i näringslivskommittén.

Även Miljöpartiets distrikt i Stockholmsregionen har gjort en internutredning, meddelades på tisdagseftermiddagen.

– Vi har i dag fått signaler om innehållet i kommunens utredning. Även om vi ännu inte har kunnat ta del av rapporten så har vi förstått att kritiken är väldigt allvarlig, säger Elin Olsson, ordförande i Stockholmsregionen.

Parallellt ser man från partiet flera allvarliga problem och att situationen blir ohållbar om Siyamak Sajadian Sasanpour sitter kvar.

– Vi från distriktet har bett kommunalrådet att lämna sina förtroendeuppdrag med omedelbar verkan. Vi ser att detta är ohållbart och kommer inte gå att hämta hem, säger Elin Olsson.

Klockan 14 i dag försökte styrelsen att nå honom, men då han inte svarade skickades ett sms som inte har besvarats. På torsdag sammanträder distriktsstyrelsen och då kan situationen i Sundbyberg tas upp.

Partiets egen internutredning bygger på ett stort antal intervjuer med medlemmar. Härskartekniker och ett styre med hård hand framkommer där, enligt Elin Olsson.

– Vi ser flera allvarliga tendenser i avdelningen som vi behöver komma tillrätta med. Vi ser tydliga ledarskapsutmaningar. Patriarkala strukturer som vi inte tycker hör hemma i Miljöpartiet, säger hon.

Vi i Sundbyberg har sökt Siyamak Sajadian Sasanpour.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

26 datorer stals på skola

Nyheter Inbrott på Grönkullaskolan har lett till en anmälan till Datainspektionen.måndag 25/6 14:39