Bidrag. Sara Ridderstedt (Mp) vill få fler att engagera sig i Musikhjälpen. Foto: Privat

Mp-ledaren skänker sitt arvode till Musikhjälpen

För tredje året i rad skänker Sara Ridderstedt (Mp) sitt fullmäktigearvode för december månad till Musikhjälpen.

  • Publicerad 16:00, 8 dec 2017

– Innan jag kom med i kommunfullmäktige skänkte jag privat. Nu har jag gjort det till en grej att skänka december månads ersättning, säger Sara Ridderstedt, som är gruppledare för Miljöpartiet.

Anledningen till att hon vill prata om det är för att få fler att också engagera sig. Hon hoppas att fler politiker hakar på.

– Jag gillar formatet. Musik som gör nytta. Konceptet gör också att fler unga får upp ögonen för det som temat handlar om, säger Sara Ridderstedt.

”Gör ont att tänka på”

Årets tema heter ”Barn är inte till salu”. De insamlade pengarna kan till exempel gå till projekt som arbetar preventivt med att utbilda barn och unga i sina rättigheter, så kallade barnambassadörer, som sedan kan sprida kunskapen vidare till andra barn, eller till rehabilitering av barn som lyckats ta sig ur sexhandel.

– För de allra flesta är det nog svårt att tänka sig något vedervärdigare. Det är svårt att ta in och gör ont att bara tänka på. Jag tycker att det är ett jättebra tema och Musikhjälpen går från klarhet till klarhet varje gång. De är duktiga på att avgränsa, säger Sara Ridderstedt.

För en del av sitt bidrag kommer Sara Ridderstedt att önska låtar.

– Just nu har jag hamnat i ett bluegrassträsk och lyssnar mycket på Spinning Jennies. Jag tror inte att så många andra kommer att önska deras musik, så då kan jag bidra med lite mångfald, säger Sara Ridderstedt.

Musikhjälpen

En decembervecka om året sänder de dygnet runt i P3 för att lyfta fram en undangömd humanitär katastrof.

Artister uppträder och kända människor besöker och engagerar sig.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet