VALDA. Annika Hirvonen Falk, Anton Fendert och Emelie Tillegård utgör ny ledning för Miljöpartiet i Sundbyberg. Foto: Miljöpartiet

MP-ledning delad efter omstart

Miljöpartiet i Sundbyberg har nu två nya gruppledare: Annika Hirvonen Falk och Emelie Tillegård. De valdes under gårdagens årsmöte.

  • Publicerad 13:20, 12 mar 2018

En omställning till att bygga trähus istället för i betong är avgörande i klimatfrågan och där kan Sundbyberg bli ledande i landet, enligt Annika Hirvonen Falk.

– Det känns fantastiskt kul att ta sig an det här uppdraget vid sidan av min riksdagsplats, säger hon i ett pressmeddelande.

Emelie Tillegård vill stärka elevhälsan och utveckla sex- och samlevnadsundervisningen.

– Många unga i Sverige, och så även i Sundbyberg, mår idag väldigt dåligt och det kommer krävas stora satsningar på ungas psykiska hälsa framöver, säger hon.

Anton Fendert, tidigare politisk sekreterare för Miljöpartiet, går in som ordförande i lokalavdelningen. Stort fokus kommer behöva läggas på det interna arbetet.

– Styrelsen har bland annat fått i uppdrag att ta fram en jämställdhetsplan, säger han.

Tidigare gruppledaren Siyamak Sajadian Sasanpour uteslöts ur partiet i december.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17