MP-pamp hyllar vision för t-banan i Björkhagen

De unga arkitektstudenternas förslag för t-stationen i Björkhagen, prisas av stadsdelens högsta politiker: "Ser fantastiskt ut", säger Ewa Larsson (MP).

  • Publicerad 09:22, 7 dec 2015

Förra veckan skrev vi om arkitekttävlingen där två studenter vann med sitt förslag på hur Björkhagens t-bana ska bli hetare. En som gick igång på vår artikel är Ewa Larsson (MP), ordförande i stadsdelsnämnden och själv bosatt i Björkhagen.

– Det vinnande bidraget som ni hade bild på ser fantastiskt ut. Krysset där tunnelbanestationen ligger ser bedrövligt ut och borde rustas upp. Jag vet att det är många boende som upplever området som otryggt, säger Ewa Larsson.

Många kockar kring krysset

– Problemet är att just där är ansvaret fördelat på många kockar: landstinget, Svenska Bostäder, stadsdelen och trafikkontoret. Men tänk om vi kunde samarbeta och laga en egen spännande soppa? Och skapa en vacker entré till Nackareservatet, visionerar lokalpolitikern.

Nu vill Ewa Larsson veta vad ni medborgare tycker om det vinnande förslaget. Kommentera här på webben, Facebooka eller maila till oss: ths@direktpress.se.

Läs även Björkhagen ska förtätas med 140 hyresrätter

Läs även Experten: "Björkhagens centrum får bara 2 av 5 i betyg!"

Läs även Är det så här Björkhagens tunnelbana ska se ut i framtiden?

Rimligt eller orimligt?

Är det här ett bra förslag för Björkhagen tycker du? Skriv till oss!

Mail christoffer.rostlund@direktpress.se

Facebook Tidningen Hammarby/Skarpnäck

Twitter @tidningenHS

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50

Avgjort: Så här blir SL:s nya priser

Nyheter Hela prislistan för nästa år nu bestämd Idag har landstingets budget manglats i fullmäktige. Nu står det klart vad de kostar att åka med SL i kollektivtrafiken nästa år.tisdag 11/12 15:48