KRITISK. Tomas Eriksson, Miljöpartiets gruppledare i landstinget, tycker att landstinget borde gått vidare med byggplanerna i landstingsparken bakom landstingshuset. Foto: Per Brandt/Miljöpartiet

MP sågar byggstoppet i landstingsparken

Moderaternas besked om att slopa byggplanerna på bostäder i delar av landstingsparken på Kungsholmen får kritik från Miljöpartiet. Gruppledaren Tomas Eriksson oroas även över landstingets ekonomi efter beskedet.

  • Publicerad 16:36, 19 jun 2018

I går kunde Vårt Kungsholmen avslöja att landstinget har slopat planerna på att bygga cirka 350 nya bostäder i landstingsparken på Kungsholmen, bakom landstingshuset på Hantverkargatan. Frågan är inte längre prioriterad enligt Moderaterna i landstinget som menar att försäljningen av marken inte längre behövs.

Byggplanen i landstingsparken skrotas

Men beskedet möter nu kritik från Miljöpartiet som menar att landstinget borde ha gått vidare med planerna och åtminstone tagit fram ett skarpt förslag. Och istället för bostadsrätter, byggt hyresrätter.

– Jag tror Moderaterna har ändrat sig för att marknaden och efterfrågan för bostadsrätter med höga priser har vänt och då är det inte lika intressant. Men vi ser till exempel även behov av hyresrätter i Stockholms innerstad och det hade det funnits möjlighet för här och det är synd att vi inte gör det, säger Tomas Eriksson (MP), gruppledare i landstinget som också oroas över ekonomin.

– Detta är ju inte det enda projekt av landstingets försäljningar som inte genomförs. Sedan tidigare har försäljningen av gamla Karolinska skjutits på framtiden eller blir inte av. Vi vet inte hur högt eller kompakt vi får bygga på tomten vid St Eriks ögonsjukhus och nu blir bostäderna i landstingsparken inte av. Det är intäkter som tidigare kommunicerats som helt nödvändiga för att finansiera Nya Karolinska, nu uteblir dem. Behövs de inte nu?, säger Tomas Eriksson.

Är inte det ett bra ekonomiskt beslut då, att inte sälja marken om landstinget inte kan få vad man tidigare beräknat?

– I så fall tycker jag de ska säga det och redovisa en kalkyl.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21