FÖRSENAD. Den planerade multihallen på Sundbybergs idrottsplats kan bli försenad. Foto: Sundbybergs stad

Multihallen kan försenas

I höst ska bygget av en multihall på Sundbybergs idrottsplats påbörjas. Men nu verkar det som att planerna kan försenas

  • Publicerad 12:45, 25 apr 2019

För ett år sedan kom beskedet att Sundbybergs stad bygger multihall i tre våningsplan på Sundbybergs idrottsplats. Planen är att bygget ska påbörjas i höst och att hallen ska stå klar 2021.

Men, Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden har inga besked i den riktningen utan uttrycker oro.

– Jag är orolig för tidsplanen, det kan jag öppet säga. Jag hade hoppats att vi kommit längre än vi gjort. Jag brinner för kultur-, idrotts- och övrigt fritidsliv och vill ge alla sundbybergare en möjlighet att delta.

Närmast ska han samla förvaltningen och konsulter till möten, i nästa steg ta ännu en vända med sina politiska kollegor.

– Sett till att ishallen förfaller är det akut. Men kommer vi inte igång i tid kan ju övrig verksamhet fortsätta som i dag, säger Johan Storåkers.

Han talar om ett större pussel, i vilket friidrottsanläggningen är en central del. Samtidigt som arbetet med multihallen påbörjas ska det finnas mark för en tillfällig friidrottsarena. Och i nästa steg beslut om var en ny fullstor, och permanent, friidrottsanläggning ska anläggas.

Vilka är de stora stötestenarna?

– Budgeten, en bra ekonomisk lösning. Att vi är Sveriges till ytan minsta kommun med rätt få ytor att bygga på.

– Vi har en segregerad stad, men jag menar att kultur och idrott bygger broar, tillägger han

Det klagas en del på beslutet att bygga i nära anslutning till Lötsjön, vilket är fallet med multihallen och nytt intilliggande bostadsområde. Bland annat finns det fladdermöss i träden ner mot sjön.

– Tar vi hänsyn till allt blir ingenting byggt. Som politiker behöver vi fatta beslut, säger Johan Storåkers.

BEKYMRAD. "Jag brinner för kultur-, idrotts- och övrigt fritidsliv och vill ge alla sundbybergare en möjlighet att delta", säger Johan Storåkers och är bekymrad över att beslut kring multihallen dröjer. Foto: Jonny Andersson

Multihallen i tre plan.

Bottenvåningen ska bestå av isyta för curling

Första våningen ska ha is för konståkning och ishockey, plus läktare.

Andra våningen ska vara en konstgräsplan.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02

Gordana fick oväntat hjälp av vänlig själ

Nyheter Att det finns godhjärtade människor fick sundbybergaren Gordana Dutina Matesson nyligen bevis på när hon tappade sitt SL-kort.onsdag 15/5 17:46
Stockholm Direkt