FÖRSENAD. Den planerade multihallen på Sundbybergs idrottsplats kan bli försenad. Foto: Sundbybergs stad

Multihallen kan försenas

I höst ska bygget av en multihall på Sundbybergs idrottsplats påbörjas. Men nu verkar det som att planerna kan försenas

  • Publicerad 12:45, 25 apr 2019

För ett år sedan kom beskedet att Sundbybergs stad bygger multihall i tre våningsplan på Sundbybergs idrottsplats. Planen är att bygget ska påbörjas i höst och att hallen ska stå klar 2021.

Men, Johan Storåkers (L), kommunalråd och ordförande i kultur- och fritidsnämnden har inga besked i den riktningen utan uttrycker oro.

– Jag är orolig för tidsplanen, det kan jag öppet säga. Jag hade hoppats att vi kommit längre än vi gjort. Jag brinner för kultur-, idrotts- och övrigt fritidsliv och vill ge alla sundbybergare en möjlighet att delta.

Närmast ska han samla förvaltningen och konsulter till möten, i nästa steg ta ännu en vända med sina politiska kollegor.

– Sett till att ishallen förfaller är det akut. Men kommer vi inte igång i tid kan ju övrig verksamhet fortsätta som i dag, säger Johan Storåkers.

Han talar om ett större pussel, i vilket friidrottsanläggningen är en central del. Samtidigt som arbetet med multihallen påbörjas ska det finnas mark för en tillfällig friidrottsarena. Och i nästa steg beslut om var en ny fullstor, och permanent, friidrottsanläggning ska anläggas.

Vilka är de stora stötestenarna?

– Budgeten, en bra ekonomisk lösning. Att vi är Sveriges till ytan minsta kommun med rätt få ytor att bygga på.

– Vi har en segregerad stad, men jag menar att kultur och idrott bygger broar, tillägger han

Det klagas en del på beslutet att bygga i nära anslutning till Lötsjön, vilket är fallet med multihallen och nytt intilliggande bostadsområde. Bland annat finns det fladdermöss i träden ner mot sjön.

– Tar vi hänsyn till allt blir ingenting byggt. Som politiker behöver vi fatta beslut, säger Johan Storåkers.

BEKYMRAD. "Jag brinner för kultur-, idrotts- och övrigt fritidsliv och vill ge alla sundbybergare en möjlighet att delta", säger Johan Storåkers och är bekymrad över att beslut kring multihallen dröjer. Foto: Jonny Andersson

Multihallen i tre plan.

Bottenvåningen ska bestå av isyta för curling

Första våningen ska ha is för konståkning och ishockey, plus läktare.

Andra våningen ska vara en konstgräsplan.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Stor polisinsats i Hallonbergen

Nyheter Polisen förtegen Polisen är på plats i Hallonbergen med anledning av ett misstänkt brott.fredag 5/7 15:44

Citybanan igång igen efter röklarm

Nyheter SL flaggar för förseningar och trängsel Rökutveckling i Citybanan gjorde att pendeltågstrafiken stoppades under onsdagen.onsdag 3/7 12:23

Tågluffa med SL-kortet i sommar

Nyheter Så upplever du norra länet med pendeln och tuben Allt fler väljer att skippa både flyg och bil för att istället resa med mer miljövänliga alternativ som tåg. Och vad passar väl då bättre än att semestra på hemmaplan, med de färdmedel som lyder...måndag 1/7 16:25
Stockholm Direkt