Mumintroll sprider glädje i Väsby

I helgen var det familjeträff hemma hos Hasse Storthors på Sandavägen. Då byggdes traditionsenligt en jättesnögubbe, i år i form av ett mumintroll. Det har väckt jättemycket uppmärksamhet. – Det är kul när folk som passerar förbi blir glada, säger Tanja Storthors.

  • Publicerad 10:46, 13 mar 2018

Den som kör, går eller cyklar förbi Sandavägen 16, strax ovanför Lindas pizzabutik, möts av en ovanlig syn. Utanför Hasse Storthors hus sitter nämligen ett jättestort mumintroll och tittar på dem som passerar förbi.

Mumintrollet skapades den gångna helgen, då tre generationer Storthors träffades och traditionsenligt byggde en snögubbe tillsammans.

– Vi brukar ha en dag varje år när vi leker med snön, det är mina barn och barnbarn som har gjort mumintrollet. Vi gjorde en elefant i fjol, säger Hasse Storthors.

Tidigare skapelser inkluderar kamel, giraff och häst, men de gjordes på baksidan av huset.

– Elefanten gjorde vi på framsidan, och det var så många som skrattade när de såg den och stannade och fotograferade. Vi hade till och med turister som ville komma in på tomten och ta kort bredvid den, säger Hasse Storthors.

– Det är kul när folk som passerar förbi blir glada, säger Tanja Storthors. I går var det folk som kom och frågade om vi var med i en snögubbetävling. Och två tjejer som gick förbi tappade hakan när de såg mumintrollet. Vi kan ju utmana alla andra i Väsby att göra roliga snögubbar, om det finns någon snö kvar...

Hasse Storthors har också fått väldigt många uppmuntrande tillrop på Facebook efter att ha lagt upp en bild på mumintrollet i en Väsbygrupp.

– Det behövs lite mer sådana här roliga saker, säger Tanja Storthors.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Väsby

Midsommarkaramell från VIK – SHL-meriterad forward klar

Sport Johannes Nilsson, som spelat sex matcher i SSL, är klar för Väsby IK HK. Den 23-åriga forwarden kommer närmast från Östersund och har 99 hockeyettan-matcher i benen.fredag 22/6 8:00