Beslut. På tisdagen kom beslut i frågan om Munsö skolas framtid. I höst får de yngre barnen gå kvar, men de äldre flyttar. Foto: Mikael Andersson

Munsös äldre skolbarn tvingas flytta

Protesterna gav inte den effekt aktionsgruppen Rädda Munsö skola hade hoppats. Men när det politiska beslutet togs om skolflytten undantas de yngre eleverna.

  • Publicerad 11:06, 3 jun 2020

Skolverksamheten blir kvar för de yngsta barnen årskurs F-2. Årskurs 3–6 flyttas till Sundby skola.

Planerna på att flytta verksamheten i Munsö skola till Sundby har lett till stora protester under våren. Bland annat har boende på Adelsö och Munsö samt oppositionspolitiker framfört kritik att de anser att förändringen sker utan ordentlig utredning och alldeles för snabbt.  

På måndagskvällen arrangerades därför en rullande protestaktion längs Ekerövägen för att markera inför barn- och utbildningsnämndens sammanträde på tisdagen.

Beslut på tisdagen

Igår, tisdag, var dags för beslut i barn- och ungdomsnämnden. Där klubbades ett reviderat förslag igenom som innebär att barnen i årskurs F-2 får gå kvar i Munsö skola. Årskurs 3-6 flyttas däremot till Sundby skola.

Samtidigt bildar Munsö skola en ny enhet tillsammans med Adelsö, Munsö och Sundby förskolor som får en gemensam rektor.

Genomförs i höst

Enligt barn- och utbildningsnämndens ordförande Sivert Åkerljung (KD) röstades förslaget igenom med siffrorna 9-4. Förändringen ska vara genomförd till hösten.

”Vi hoppas att de som idag är besvikna på beslutet sluter upp och stöttar de barn som kan känna oro inför förändringarna, och även skolorna, för att få till den absolut bästa tänkbara undervisningen vid skolstarten i höst”, skriver Sivert Åkerljung i ett sms till MälaröDirekt.

De hoppas att fågelskådning ska få ett uppsving på öarna

Nyheter Lokala fågelskådarna vill locka nya medlemmar Corona ställde in det planerade 20-årsjubileumet för Mälaröarnas ornitologiska förening. Nu tror föreningen att samma virus möjligen kan locka fler intresserade att börja fågelskåda.fredag 3/7 13:07

Ekerö kommun trotsar beslut om hemtjänst

Nyheter "Slår hårt mot oss anhöriga" Regeringen lämnade nyligen beskedet att kommuner inte får neka sommargäster hemtjänst. Trots det vägrar Ekerö kommun att ge sommargästen Lennart Stridsberg, som vanligtvis bor på Södermalm, den hjälp...fredag 3/7 11:14

Nu ska polisen bli mer synlig på öarna

Nyheter Stängd mötesplats. Polisen lämnar kommunhuset Efter fyra år läggs polisens kontaktpunkt Ekerö ner. I stället för en fast plats i kommunhuset väljer polisen att söka sig ut för att synas mer utomhus på öarna.måndag 29/6 11:36

Sport

    Senaste numret

    Gilla oss på Facebook

    Stockholm Direkt