Atakan Kara är en av arrangörerna för Mitt127:s vinterfestival. Foto: Nahritha Al-khameesi

Myntjakt nyhet i årets vinterfestival

Snart blir det dags för vinterns höjdpunkt: 127:s vinterfestival, som erbjuder aktiviteter för alla åldrar i Skärholmen. – Det här är något man inte ska missa. Den brukar vara väldigt uppskattad, säger Mitt127:s Atakan Kara.

  • Publicerad 10:39, 18 dec 2018

Bumperball, dance battle, basketturnering, pyssel, ansiktsmålning - det är några av de aktiviteter som kommer äga rum under 127:s vinterfestival med omkring 5000 besökare varje år.

– Festivalen innebär glädje för barnen men även trygghet för föräldrarna. Föräldrarna vet vart man kan skicka sina barn och de vet att festivalen är återkommande, säger Atakan Kara, projektledare på Mitt127.

Vinterfestivalen välkomnar alla oavsett ort och ålder, alla aktiviteter kommer vara kostnadsfria. Syftet med festivalen är att ungdomar och barn ska ha saker att göra under lovet, det ska vara en mötesplats där de kan träffas och umgås.

– Det här är något man inte ska missa, den brukar vara väldigt uppskattad. Vi kommer ha aktiviteter för alla, så ge det en chans, säger Kara.

Nytt för i år är att deltagarna kan samla på sig mynt under festivalens många olika tävlingar. Mynten kan sedan bytas ut mot olika priser. Ju flera mynt man har, desto större priser kan man få.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Förberedelserna började redan i september med att hitta nya arbetsledare från Skärholmen. Dessa ungdomar får festivalen i deras händer och sköter allt själva. Atakan menar att det är ett av festivalens framgångsrecept, att den hålls av engagerade ungdomar med vilja.

Vinterfestivalen kommer även ha livemusik och för festivalen och dess arrangörer är det viktigt att alla artister som bjuds in delar samma värderingar och syfte.

– Det finns artister som sjunger om saker man inte bör sjunga om och de är inte välkomna på festivalen.

Datum: 2-5 januari

Tid: 12.00-18.00, samt vissa aktiviteter på kvällstid.

Plats: Skärholmshallen, Skärholmens centrum, Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen och Fryshuset.

Läs mer: 127festivalen på Facebook.

Elias Andaloussi, 10 år, står och kickar boll i Skärholmshallen på förra årets festival. Foto: Joy Klackenberg

Dansa. Under festivalen fanns det möjlighet att vara med på olika dansworkshops. Foto: Joy Klackenberg