Rens. Bild tagen i helgen på det dumpade fiskrenset. Foto: Läsarbild

Mystisk fiskrens förbryllar i Gubbängen

Nära Gubbängens IP gjorde en person på hundpromenad en udda upptäckt. En större mängd fiskrens låg dumpad i skogen.

  • Publicerad 16:30, 19 nov 2018

Det var i förra veckan som en person hittade fiskrenset i skogen vid Örbyleden. Mängden beskrevs av personen som motsvarande "3-4 Ikea-påsar".

Personen som hittade det dumpade avfallet postade bilder på fiskrenset i en lokal Facebook-grupp där det nu spekuleras i varifrån det kan komma och huruvida det är stadsdelen som ansvarar för marken.

Mystisk marodör dumpar stora mathögar i skogen

På måndagen är renset kvar, men i något mindre mängd, och har spridits ut runt om på platsen. När stadsdelens ansvariga får se bilderna som är tagna under måndagen visar det sig att det stämmer att det är deras mark.

"Ja, det är mark som vi förvaltar. Vi har inte fått in några synpunkter i frågan, åtminstone inte som kommit till min kännedom eller som finns registrerat i vårt synpunktshanteringssystem" skriver Sara Wrethed, avdelningschef på Farstas stadsutvecklingsavdelning i ett mejl till tidningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Och trots att det är förbjudet med den här typen av dumpning är det inte tal om några åtgärder i dagsläget, enligt Sara Wrethed.

"Så länge det inte rör sig om större mängder än det du visar på bilden kommer vi inte att göra något åt saken", skriver hon vidare.

Den mindre mängd fiskrens som återfinns i skogen på måndagen. Foto: Läsarbild

Nytt promenadrekord i Stockholm

Nyheter ✓Explosionsartad utveckling av folk som är ute och går ✓ Även stor ökning av cyklister Nya siffror från trafikkontoret visar att antalet personer som är ute och promenerar i Stockholm är högre än någonsin.söndag 21/4 9:00

Liljeholmskajen ska få utomhuspooler

Nyheter Stort allmänt bad för barn och vuxna Tre badbassänger fyllda med sjövatten – både för barn och vuxna – intill kajen. Marievik ska få stort allmänt hamnbad à la Helsingfors.fredag 19/4 10:00